Rıza Sarraf’la ilgili gündeme bomba gibi düşecek iddia!

CHP’li Tanrıkulu, şok iddialar içeren bir soru önergesi verdi. “Sarraf’a Erdoğan’ı rahatlatan belge imzalatıldı mı” diye sordu.

Rıza Sarraf’la ilgili gündeme bomba gibi düşecek iddia!

Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, aklamanın son halkasının yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasıyla olacağını gündeme taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Rıza Sarraf’la ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önerge, şu soruları yöneltti;

*Adım adım aklama operasyonunun son halkasının, Sarraf’ın sırları ile birlikte bir an önce Türkiye’yi terk etmesi için hakkındaki yurtdışı yasağının kaldırılmasıyla tamamlanacağı iddiası doğru mudur?

DUBAİ’YE GİDECEK

*Sarraf’ın pazarlıklar sonucu Dubai’ye gitmeyi kabul ettiği iddiası doğru mudur?

*20 Şubat 2014’te sağlık tetkikleri bahanesiyle Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen Reza Zarrab’ın o gün Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirdiği bazı üst düzey yetkililerle görüştüğü iddiası doğru mudur?

*Bu üst düzey yetkililer kimlerdir?

HASTANEDE PAZARLIK

*Sarraf’ın 20 Şubat 2014’te Şişli Etfal Hastanesi’ne götürülmesinin oyunun parçası olduğu ve o gün hastanede yapılan pazarlıklar sonucu, başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP’yi rahatlatacak şekilde hazırlanmış bir belge imzaladığı iddiası doğru mudur?

*O görüşmede Sarraf’a serbest bırakılacağı ve Türkiye’yi terk etmesinin sağlanacağı sözünün verildiği iddiası doğru mudur?

‘Tahliyeler sürpriz değil tehdidin sonucu’

*CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: Organize yolsuzluk hükümet tarafından yapılıyorsa Rıza Sarraf’ı nasıl içerde tutabilirsiniz. 57 gündür hükümet, parlamento, Cumhurbaşkanı, Başbakan herkes Sarraf’ı kurtarma uğraşı içinde. Polis sürgünleri, hakim, savcıların görevden alınması, gece yarısı kanunlarının hepsi Sarraf içindi.

*CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce: Rıza Sarraf; hükümete ‘ya beni kaçırın ya beni bırakın’ diyordu. ‘Yoksa konuşurum’ diyordu. Bu nedenle de serbest bırakıldı. Hükümet serbest bırakmak zorunda kaldı.

*MHP Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz: Yargı yolsuzlukları aklama aracı haline getirilmeye çalışıldı. Karnını doyurmak için simit çalanlar yıllarca hapis yatarken, devleti yönetenlerle birlikte soyup soğana çevirenler serbest kalıyor.

*Evrensel Hukukçular Platformu Sözcüsü Avukat Hasan Hüseyin Tanrıverdi: Hukuki gerekçeler öne sürülerek tahliyeler gerçekleşse de ciddi iddialar karşısında iddianame hazırlanmadan yapılan tahliyeler millet vicdanını yaralamıştır.   

*MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Devran dönecektir ve rüşvet, yolsuzluk, haram para aklama çetesi için yeniden yargılanma yapılacaktır. Bu kararı verenler de yargılanacaktır. Bunun adına yargılama değil, sıfırlama denir. Mahkeme başkanının izne ayrılması fırsat bilinerek yargıdan mal kaçırır gibi salınmış, adeta yangından yargı kaçırılmıştır.

5 aracına emniyet şeridi imtiyazı

Rıza Sarraf’a emniyet şeridi imtiyazı sağlandığı iddia edildi. Ses kayıtlarında Sarraf’ın 5 aracının plakasını Barış Güler’e bildirerek “İbrahim’de var çakar gidiyorlar” dediği Güler’in de “Babam, mesele yok tamam diyor” yanıtı verdiği iddia edildi.

‘Plakalar verildi işlem tamam’

20 Nisan 2013 günü Rıza Sarraf ile Barış Güler arasında şu mesaj trafiği yaşandığı iddia edildi:

Sarraf: Trafikle alakalı bir gelişme var mı?

Güler: Plakalar verildi, işlem tamam. Sıkıntı olursa beni arayın. Fakat kimseye bundan bahsetmemeniz gerekiyor öyle dedi.

Sarraf: Ok merak etmeyin selamlar.

Güler:  Araçları M. beye söylettirdi babam, mesele yok diyor tamam diyor. Gözlerinizden öpüyor.

Sarraf: Çok saygılarımı iletiyorum sayın bakanıma.

“1 trilyon  kadar param var baba”

Yol­suz­luk so­ruş­tur­ma­sı son­ra­sın­da is­ti­fa eden İçiş­le­ri es­ki Ba­ka­nı Mu­am­mer Gü­le­r’­in ya­lan­la­dı­ğı ve oğ­luy­la ara­sın­da geç­ti­ği id­di­a edi­len ses kay­dı in­ter­net­te ya­yın­lan­dı. Yol­suz­luk so­ruş­tur­ma­sın­da ön­ce­ki gün ser­best bı­ra­kı­lan Ba­rış Gü­ler ile ba­ba­sı Mu­am­mer Gü­le­r’­e ait ol­du­ğu id­di­a edi­len ses kay­dı­nı, CHP li­de­ri Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu da 11 Şu­ba­t’­ta Mec­lis grup top­lan­tı­sın­da oku­muş­tu.

‘KAYIT YOK’ DEMİŞTİ

Es­ki Ba­kan Mu­am­mer Gü­ler ise, Mec­li­s’­te oku­nan te­le­fon gö­rüş­me­si­ni ya­lan­la­ya­rak, “17 Ara­lık sa­ba­hı oğ­lu­mu ara­ma­dım, o da be­ni ara­ma­dı. Res­mi din­le­me kay­dı yo­k” de­miş­ti. 17 Ara­lık sa­ba­hı ya­pıl­dı­ğı id­di­a edi­len ko­nuş­ma­da, oğul Gü­le­r’­in ba­ba­sı­nın “Kaç pa­ran var?” şek­lin­de­ki so­ru­su­na “Üç beş ku­ruş ka­lan pa­ram, 1 tril­yo­n” ce­va­bı ver­di­ği gö­rül­dü. İş­te o ko­nuş­ma:

‘Arama yapıyorlar’

Barış Güler: 6 buçukta geldiler.Celal Kara diye bir savcı arama
kararı çıkarmış.

Muammer Güler: Ne var oğlum senin evinde?

Barış Güler: Hiçbir şey yok baba.

Muammer Güler: Para ne var?

Barış Güler: Kendi param üç beş kuruş kalan param.

Muammer Güler: Kaç para?

Barış Güler: 1 trilyon civarı param var o kadar.

Muammer Güler: Evet. Tamam oğlum. El koydular mı paraya?

Barış Güler: Yok arama yapıyorlar.

Muammer Güler: Senin şimdi anladığım kadarıyla Rıza Sarraf’la bir rüşvet ilişkisinden bahsediyorlar. Diyeceksin ki bir danışmanlık işim var. Gayri resmi yapıyorum. Benim alacaklı olduğum dayımın oğlu bunların yanında çalışıyor.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber Rıza Sarraf’la ilgili gündeme bomba gibi düşecek iddia! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER