Havuz medyasından çirkin iftira

Havuz medyası A Haber, 9 yıl önce gerçekleştirilen uluslararası bir programı iftiralarına konu yaptı.

Havuz medyasından çirkin iftira

Kanalda önceki akşam yayınlanan ‘Deşifre’ isimli programda, 2005’te Diyalog Avrasya’nın (DA) Rusya’da düzenlediği ‘Dinler ve Barış’ isimli program sonrasındaki akşam yemeğinde “Kur’an içki masasına meze yapıldı” iddiasında bulunuldu. Sosyal medyada ‘CemaatinİçkiliKuranZiyafeti’ etiketiyle yürütülen iftira kampanyası, bizzat olayın şahitleri tarafından yalanlandı.

10 Haziran 2005 tarihinde Diyalog Avrasya Platformu tarafından Rusya’nın başkenti Moskova’da ‘Dinler ve Barış’ başlığı altında uluslararası bir program gerçekleştirildi. Türkiye’den ve Rusya’da farklı din mensuplarının katıldığı programda menüde hiçbir şekilde içki yer almadı. Bir restoranda yapılması sebebiyle konuklar arasından 3-4 ismin tamamen şahsî inisiyatifi ile içki talep ettiği, program çıkışında fark edildi. Programa katılanlardan Cüneyt Ülsever, menüde içki olmadığını söyledi. 

Ülsever, “Programda Ruslar da vardı. Ben Kur’an okunacağını bilmiyordum. İçki aldıktan sonra Kur’an okunmaya başlayınca garipsedim. Kur’an okunacağını bilseydim içki içmezdim. Vakıf kimseye içki ikram etmedi, menüde de yoktu. Zaten bir Rus lokantasında ve otellerde içki olmaması mümkün değil.” dedi. 

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın Genel Sekreteri ve olayın olduğu tarihte programda görevli olan Erkam Tufan Aytav da şöyle konuştu: “Dualar yapılırken şunu fark ettik; 100’e yakın insan vardı yemekte, en fazla 3 veya 4 kişi garsondan yemekte içki istemiş, bireysel olarak. Menümüzde içki yok. Ama Kur’an okunduktan sonra Cüneyt Ülsever ve birkaç kişinin kendileri ekstra ceplerinden ödeyerek içki ısmarladığını  fark ettik. Olay bundan ibaret.”
<< Önceki Haber Havuz medyasından çirkin iftira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER