Sahur operasyonunun sorgusunda öyle bir skandal yaşandı ki...

Bazı AKP'lilerin yönettiği iddia edilen ve hedefinde takdirnameli polislerin olduğu soruşturma tam bir skandala döndü. İşte buna dair delillerden biri daha ortaya çıktı...

Sahur operasyonun sorgusunda öyle bir soru sordular ki...

Polis avukatlarından Hüseyin Ataol ve İstanbul Mali Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Yakub Saygılı, Samanyolu Haber TV ekranlarında dinlemeler konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

"2010 yılında göreve başlayan emniyet görevlisinin 2008 yılındaki telefon dinlemesinden mesul tutuluyor" diyen polis avukatlarından Hüseyin Ataol, "Bir müvekkilim 2010 yılında polis akademisinden mezun oluyor. 2008 ve 2009 yılında yapılan usulsüz dinlemelerden dolayı açığa alınıyor arkadaş bu müfettiş raporu çerçevesinde. Akademide öğrenciyken usulsüz dinleme yapmış oluyor bu rapora göre bu arkadaş.hiç mi buna bakmadınız? Hatta ben o akşam dedim 'hiç mi vicdanınız yoktu bu kişileri bu şekilde mağduriyete sebebiyet verirken?". Hadi vicdanınız yoktu kabul edelim izanınız da mı yoktu?" ifadelerini kullandı.

"SUÇLAYANLARIN ELİNDE TEK DELİL YOK!"

Suçlanan polisler ve onların savunmasını üstlenen avukatlar çok dikkat çekici bir bilgiyi kamuoyu ile paylaştılar. Adeta uzaktan kumandayla yönetilir gibi görünen skandal soruşturmada, yanlışlarla dolu ısmarlama raporların dışında, suçlamalara dair tek delil bulunmadığını anlattılar.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Yakub Saygılı ise "savcılıklara hukuki olarak hiçbir ifade anlam ifade etmeyen evrakları gönderiyorlar ve bu evraklarla kişiler mahkum ediliyor." dedi.

"DELİL YOK ISMARLAMA RAPOR VAR"


17-25 Aralık rüşvet soruşturmasında görev yapan İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Eski Şube Müdürü Yakup Saygılı ısmarlama rapor yazan müfettişlerin mesleki donanımdan yoksun olduğunu örnek vererek anlattı.

Saygılı şunları söyledi:"Müfettişlerin hemen hemen hiçbiri hukukçu değil. Uygulamadan belki on beş yıl önce kopmuşlar. Meclis'e gönderilen 17 Aralık fezlekesi var biliyorsunuz. Yasama dokunulmazlığı olan kişilerle ilgili. Müfettişler onu suç kabul ettiler. Emniyet müfettişleri Mali Şube ekipleri onunla ilgili yine onlarca personel hakkında bir ihraç istemi açtılar ve kurula gönderdiler şu anda. Şimdi fezlekeyi savcılık kabul etmiş, Meclis'e göndermiş Meclis bunu kabul etmiş bunun için bir komisyon kurmuş.Ama müfettişler bunu suç kabul ettiler ve  'siz bunu nasıl hazırlarsınız?' kabilinden insanları ihraç edecekler şimdi"

Emniyet görevlilerini tutuklarken gerekçe gösterilen o raporların bazı AKPlilerin yönlendirmesiyle hazırladığı iddia ediliyor.

SAMANYOLU HABER
<< Önceki Haber Sahur operasyonunun sorgusunda öyle bir skandal yaşandı ki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER