Samanyolu Haber TV, Cihan ve Zaman muhabirlerine akreditasyon

Reform İzleme Grubu'nun yerini alan Reform Eylem Grubu’nun (REG) ilk toplantısında basına akreditasyon uygulandı.

Samanyolu Haber TV, Cihan ve Zaman muhabirlerine akreditasyon

REG'in ilk toplantısında CİHAN ve Samanyolu Haber TV muhabirine akreditasyon uygulandı. Mariott Hotel’de düzenlenen toplantıda Cihan kameramanına otel görevlisinin kendilerine Adalet Bakanlığı’ndan bir liste geldiğini ifade ederek “Sen ne kadar anlamıyorsan ben de anlamıyorum” demesi dikkat çekti. 

Basına kapalı gerçekleşen toplantı öncesinde kameramanlara içeriden görüntü alınmasına izin verilirken Cihan Haber Ajansı kameramanı salona alınmayarak görevliler tarafından dışarı çıkartıldı. Samanyolu Haber TV kameramanı ve muhabiri otel girişinde kapıdan çevrilirken, yoğunluktan fark edilmeyen Cihan kameramanı bir takım basın mensuplarına yasak uygulandığından habersiz toplantının yapılacağı salonun önüne gelerek diğer meslektaşları gibi konuşlanarak bakanların gelmesini beklemeye başladı. Ancak mikrofonun üzerindeki kurum logosunu fark eden hotel görevlileri, Cihan kameramanı Fethi Barut'u gruptan uzaklaştırarak alanı terk etmesi gerektiğini söyledi. Sebebini soran kameramana hotel görevlileri toplantının Adalet Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yapıldığını ve kendilerine dün içeri alınmaması gereken basın mensuplarına dair bir liste ulaştırıldığını söyledi. 

'BEN DE ANLAMIYORUM'

Cihan Kameramanı Adalet Bakanlığı'nın ev sahipliğine karşın REG toplantısının Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı'nın koordinasyonunda yapıldığını ve toplantıya dair duyurunun kendilerine AB Bakanlığı’nca yapıldığını hatırlattı. Buna rağmen hala kendilerine akredite uygulanmasını anlamadıklarını vurgulayan Cihan kameramanına hotel görevlisinin “Sen ne kadar anlamıyorsan ben de anlamıyorum” demesi dikkat çekti. Kendilerinin yapacakları herhangi bir şeyin olmadığını, Adalet Bakanlığı’ndan liste geldiğini ifade eden görevliler Cihan kameramanın toplantı salonunun önünden ayrılmasının kafi gelmediğini otelden ayrılması gerektiğinde ısrarcı oldu. REG toplantısına giren dört bakanın gelişini çeken Cihan kameramanı diğer meslektaşları toplantı salonunda görüntü alırken, tek başına dışarıda bekledikten sonra otelden ayrılmak zorunda kaldı. 

ADALET BAKANLIĞI'NDAN AKREDİTASYON

Cihan, Zaman ve Samanyolu Haber TV'nin de aralarında olduğu bazı basın yayın kuruluşlarına Çankaya Köşkü'nden sonra Başbakanlık, Dışişleri, İçişleri ve Adalet Bakanlıkları akreditasyon uyguluyor.  Reform Eylem Grubu'nun ilk toplantısı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın katılımıyla Ankara'da Marriot Hotel’de gerçekleştirildi.

CİHAN

<< Önceki Haber Samanyolu Haber TV, Cihan ve Zaman muhabirlerine akreditasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER