Sami Selçuk: Suçluyu da suçsuzu da sadece yargı saptar

Yargıtay Eski Başkanı Sami Selçuk, gündemdeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendirdi.

'Halk oylamasıyla bir suçluyu suçsuz hale getiremezsiniz'

CNNTürk televizyonuna katılan Yargıtay Eski Başkanı Sami Selçuk, gündemdeki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu değerlendirdi. 'Suçluyu da suçsuzu da yargı saptar. Halk oylamasıyla bir suçluyu suçsuz hale getiremezsiniz' diyen Selçuk, 'Adli kolluk yönetmeliğinin değiştirilmesi yanlış olur' ifadelerini kullandı.

'CUMHURİYET SAVCISI SORUŞTURMA İÇİN HİÇ BİR YERDEN İZİN ALMAZ'

Cumhuriyet savcılarının görevini kötüye kullanan veya ihmalleri görülen kolluk amir ve memurları hakkında doğrudan soruşturmaya geçebileceğini belirten Eski Yargıtay Başkanı Selçuk, 'Cumhuriyet savcıları bu soruşturma için kimseden izin almaz. Çünkü suç yargısal niteliktedir ve gündemdeki soruşturma için de bu doğru bir hükümdür.' diye konuştu.

'CUMHURİYET SAVCISI SUÇUN KANITLARINI TOPLAMA PEŞİNDEDİR'

'Cumhuriyet savcıları aslında işlenmiş bir suçun kanıtlarını toplama peşindedir. Çünkü cumhuriyet savcıları bir soruşturmaya başladığından itibaren suç işlenmiştir demektir' diyen Selçuk,'Fakat gündemdeki bu soruşturma için bu hüküm bertaraf edilmiştir' diye de ekledi.

'CUMHURİYET SAVCISI SORUŞTURMANIN İMPARATORUDUR'

Cumhuriyet savcısı aslında soruşturmanın imparatoru olduğunu ve kimsenin ona karışmaması gerektiğini hatta savcının bütün emirlerini yerine getirmek herkesin yükümlülüğünde olduğunu belirten Selçuk, 'Suç işlenmeden önce idari emirler elbetteki önleyici kolluk görevlerini yerine getirmek ile yükümlüdürler ama suç işlendiğinden itibaren onlar geriye çekilir.' diye de ifadelerine ekledi.

'ADLİ KOLLUK YÖNETMELİĞİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ YANLIŞTIR'

Eğer soruşturmada adli kolluk kuvvetleri cumhuriyet savcısının emirlerini yerine getirmez ise kovuşturma yapılacağını ve bundan da kimsenin kurtulamayacağını belirten Sami Selçuk, Adli kolluk yönetmeliğinin değiştirilmesi yanlış olmuştur. Gizlilik ilkesi ihlal edilmiştir. Bütün bunları göz önünde bulundurduğumuz takdirde Danıştay'ın da vermiş olduğu durdurma kararı yerindedir.' dedi.
<< Önceki Haber Sami Selçuk: Suçluyu da suçsuzu da sadece yargı saptar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER