Sarai Sierra’nın ölümene ilişkin sır bilgi!

İstanbul’da kaybolduktan sonra surlarda ölü olarak bulunan Portorico asıllı Amerikalı Sarai Sierra ile ilgili çok çarpıcı bilgiler ortaya çıktı!

Sarai Sierra’nın ölümene ilişkin sır bilgi!


Gazeteci-Yazar Aydoğan Vatandaş,  İstanbul’da kaybolduktan sonra tarihi surlarda ölü olarak bulunan Portorico asıllı Amerikalı Sarai Sierra ile ilgili bilinmeyen detayları köşesine taşıdı.  Yaptığı açıklamalarla soru işaretlerini daha da arttıran bayan Jimenez Sierra, Sierra’nın fotoğraf merakının sadece 1 yıl önce başladığını belirtiyor. İşin daha ilginci ise Sierra’nın fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul’da neden profesyonel fotoğraf makinesi bulundurmadığı...

Sarai Sierra’nın cinayetinde ilginç bulgular!

İstanbul’da kaybolduktan sonra tarihi surlarda ölü olarak bulunan Portorico asıllı Amerikalı Sarai Sierra cinayeti esrarını koruyor. Konuyla ilgili Cihan’a konuşan Sierra’nın annesi Betzieda Jimenez’in yaptığı açıklamalar ise konuyla ilgili soru işaretlerini daha da arttırdı. 


Amerikan basını Staten Island’lı Sarai Sierra’yı amatör fotoğrafçı olarak tanımlarken, İstanbul’da bulunma nedenini de 'fotoğraf çekmek' olarak olarak aktarıyor. Amatörde olsa bir insanın fotoğraf sanatına ilgisi ne zaman başlar? Örneğin Sierra’nın fotoğraf sevgisi ne zaman başlamış? Çocukluk ya da gençlik yıllarında fotoğraf sanatına her hangi bir ilgisi olup olmadığını sordum bayan Jimenez’e. Bayan Jimenez, Sierra’nın fotoğraf merakının sadece 1 yıl önce başladığını söylüyor. Diğer taraftan Sierra’nın fotoğraf çekmek için geldiği İstanbul’da neden profesyonel fotoğraf makinesi bulundurmadığı da merak konusu. 

Bununla birlikte fotoğraf çekmek için İstanbul’a geldiği belirtilen Sierra’nın daha önce hiç yurt dışına çıkmadığı ve neden özellikle Türkiye’yi tercih ettiği ise tam bir muamma. Sierra’nın annesi bayan Jimenez bunun nedenini, İstanbul’un tarihi ve mimari güzellikleri olduğunu söylüyor. 

Sarai Sierra’nın eşi Steven Sierra ise New York’ta otobüs şöförlüğü yapıyor. Bayan Jimenez fotoğraf çekmek için kızı Sarai’nin gezi masraflarını nasıl karşıladığı sorumuza ise, ‘kendisi karşıladı’ yanıtını verdi.


Sierra, Türkiye’nin yanısıra Holanda ve Almanya’ya da gitti. Bu da masrafların daha da artması anlamına geliyor. Uzmanlar üç ülke arasında yapılan böylesi bir gezinin masraflarının yaklaşık olarak 15.000 doları bulabileceğini belirtiyor. Bu da orta halli ve maddi imkanları sınırlı 2 çocuk annesi bir kadının sırf fotoğraf çekmek çıktığı böylesi masraflı bir yolculuğu daha da şüpheli hale getiriyor. Bayan Jimenez, Sierra’nın Hollanda yolculuğunun nedenini de fotoğraf çekmek olarak açıklıyor. 

Şu ana dek ortaya çıkan bulgular incelendiğinde Sierra’nın annesinin konuyla ilgili yeterli bilgilere sahip olmadığı ortaya çıkıyor. Örneğin, Sierra'nın Tarlabaşı’nda bir apartmanın zemin katında kaldığı bilinirken, annesi Sierra’nın bir Otel’de kaldığı bilgisine sahip. 



Sierra’nın hiç yayınlanmamış fotoğrafı ilk kez samanyoluhaber.com'da
Bayan Jimenez, kızı Sarai’nin İstanbul’da hiç kimseyle temasının olmadığını ve geziyle ilgili tüm gerekli araştırmaları kızının internet üzerinden yaptığını düşünüyor. Oysa Türk basınında şu ana dek yer alan bilgiler Sierra'nın İstanbul'da temasta bulunduğu insanlar olduğunu net bir şekilde ortaya çıkarmış durumda.


Diğer taraftan Staten Island’da bir Türk restoranı işleten, Pakistan asıllı Amerikalı iş adamı Hamim Shah, Amerikan medyasının söz konusu olayı haberleştirme tarzından olumsuz etkilendiklerini belirtiyor: 

‘Amerika’da neredeyse her gün Portorico’lu kadınlar öldürülüyor. Amerikan basını bu konuları görmezden gelir genelde. Ama olay Türkiye’de olunca konu büyütülüyor. Müşterilerimiz yüzde 60 oranında azaldı. Türkiye’nin imajı da olaydan olumsuz yönde etkileniyor kanımca.’

Sierra’nın hiç yayınlanmamış fotoğrafı ilk kez samanyoluhaber.com'da
Aydoğan Vatandaş - New York




<< Önceki Haber Sarai Sierra’nın ölümene ilişkin sır bilgi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER