Seçimi kazanan başkanın ilk işi gazete kapatmak oldu

AKP'li Bolu Belediye Başkanın ilk icraatı yerel gazete kapısını mühürlemek oldu..

AKP'li belediye başkanının ilk işi gazete kapatmak oldu

Bolu Belediye Başkanı AKP'li Alaaddin Yılmaz üçüncü defa seçimleri kazandı. Seçimlerden önce "Bize Ak Parti tarafından baskı uygulanıyor" iddiasında bulunan Havadis adlı yerel gazete zabıta ekiplerince kapatıldı

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, seçimlere birkaç gün kala tartışılan bir karara imza atmıştı. Şehirdeki 3 yerel gazetenin faaliyet gösterdikleri iş yerlerinin ruhsatları olmadığı gerekçesiyle kapatılması kararlaştırılmıştı.

Kapatma kararını eleştiren kurumlardan Bolu Havadis Gazetesine zabıta ekibince mühür vuruldu. Gazetenin imtiyaz sahibi Mehmet Demirci kapatma kararının gazetenin yayın politikasıyla ilgili olduğunu öne sürdü.

Karara tepki gösteren Demirci, "sokakta da olsa gazetemizi çıkaracağız" dedi ve şunları söyledi:

"Bu kapatma kararı tamamen bizim yayın politikamızdan kaynaklı bir karardır. Biz geri adım atmayacağız. Biz işimize yasal, hukuki yollarla devam edeceğiz. Buradaki amaç evrak filan değil, buradaki tek amaç bunu biz daha önce de yaşadık. Bizleri ayaklarına getirip bir şekilde, boynumuzu büküp bir orta yol bulma derdiydi. Eğer biz seçim sonrası sussaydık, yazılarımıza devam etmeseydik bunlar olmayacaktı. Seçim öncesi yapılan baskılar artık seçim sarhoşluğuyla tamamen zulme dönüştü. Halkımız bunları görsün, kime oy verdiğini görsün. Nasıl bir zalimi Bolu'nun başına getirdiklerini görsün. Laptopumuzu alacağız Bolu'nun sokaklarında caddelerinde halkımızla birlikte bu gazeteyi çıkaracağız. Bizi asla ve asla kimse susturamayacak."
<< Önceki Haber Seçimi kazanan başkanın ilk işi gazete kapatmak oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER