Şentop'un duyumu(!) iddia sınırlarını aştı

AKPli Mustafa Şentop Anayasa Mahkemesi üyelerinin aldığı kararları kendilerinin değil raportörlerin hazırladığını ve bu hazır kararları imzaladıklarını öne sürdü.

Şentop'un duyumu(!) iddia sınırlarını aştı

AKP'nin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop Sabah Gazetesi'ne verdiği röportajda Anayasa Mahkemesi üyelerini hedef aldı. Mahkemenin yürütmeyi durdurmak gibi bir yetkisinin bulunmadığını öne süren Şentop raportörlerin kararları yazıp mahkeme üyelerine imzalattığı şeklinde bir iddia/iftirada bulundu.

Anayasa Mahkemesi'nin Twitter'ın açılması kararı iktidar kanadından ağır eleştirilere muhatap oldu. Sitenin engellenmesiyle ilgili bireysel başvuruları görüşen Yüksek Mahkeme, "Erişimin engellenmesinin ifade özgürlüğünün ihlali" anlamına geldiğine oybirliğiyle karar vermişti. AKP'li Şentop'a göre ise bu ve bunun gibi kararlar Anayasa Mahkemesi üyelerinin değil raportörlerin görüşü ve duyumlarına göre kararı raportörler yazıyor ve 5 üyeye imzalatıyor.

Kimden ve nereden olduğunu belirtmediği duyum üzerine açıklama yapan Şentop, bu açıklamasıyla Anayasa Mahkemesi üyelerini hem töhmet altında bıraktı, hem de yetkilerini raportörlere devretmekle suçlamış oldu. 
İşte Şentop röportajının ilgili bölümü:

Soru: Anayasa Mahkemesi'nde bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var mı? 
M.Ş: Mahkeme kendisini anayasal sınırlara bir türlü çekemiyor. Yürütmeyi durdurma gibi bir yetkisi yok. Twitter kararını usullere aykırı olarak aldığını kendisi de itiraf etmiştir. Şahsi duyumlarıma göre bu kararı raportörler yazıyor ve 5 üyeye imzalatıyor. Raportörlerin mahkemeyi yönlendirmesine izin vermemek gerekir. 
<< Önceki Haber Şentop'un duyumu(!) iddia sınırlarını aştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER