Ses kayıtlarıyla ilgili yalan haber tokat gibi patladı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının yankıları sürüyor.

Ses kayıtlarıyla ilgili yalan haber tokat gibi patladı!

  • Hükümet medyası Başbakan Erdoğan ve oğluna ait olduğu iddia edilen ses kaydını yalanlamak için sahte belge yayınladı
  • ABD'den alındığı iddia edilen rapor, bizzat ABD'li firma tarafından yalanlanarak 'Sahtekarlık' denildi
Erdoğan grup toplantısında sesin montaj olduğunu iddia etti. Hükümete yakın medya da jet hızıyla ABD'den olduğunu iddia ettikleri iki rapor yayınlayarak, raporlarda sesin montaj olduğu sonucunun çıktığını kamuoyuyla paylaştı. İlk gün raporda ABD'li şirketin adı verilmezken, sonraki gün gelen yorumlar üzerine haberi iddia eden medya, iki ABD'li şirketin ismini vererek bir de raporun belgesini yayınladı.

Bu gelişmeler üzerine her iki şirketten de açıklama gelerek, raporlar yalanlandı.

BİZ ÖYLE BİR RAPOR VERMEDİK

Hükümete yakın medyada yer alan haberde New York'un Manhattan bölgesinde, John Marshall Studios'un teknik imkânlarını da kullanarak Robin Lai'nin hazırladığı rapora değinildi.

Ancak şirket yaptığı açıklamada böyle bir rapor vermediğini, haberde görülen antetli kağıdın ve kartvizitin de kendilerine ait olmadığını belirtti. Üstelik antetli kağıdın ve üzerine tutuşturulan kartvizitin de şirketle ilgisinin olmadığını belirterek "sahtekarlık" ifadesini kullandı. Açıklamada şöyle denildi: Bu kayıt JMM tarafından analiz edilmemiştir. Ve JMM adli ses uzmanı değildir. Çalışanımızı kandıran bu kişiye karşı yasal işlem başlatılması değerlendirilmektedir. Ve şirket politikamızı gözden geçirmekteyiz. Bu bariz sahteciliği yayınlayan haber ajanslarına: 'Kendinizden utanın'

İŞTE JMM CEOSU JOHN CHEARY'NİN AÇIKLAMASININ ORİJİNALİ


"John Marshall Media did not issue an opinion on a Turkish language phone recording. Any reasonable analysis of the scanned document that is circulating would note that the document is signed with a company name of 'J Ou Productions' and a John Marshall Media business card stapled on the top. This is not official JMM letterhead. And the fact that the company in the signature and the business card stapled to the top are different companies make this an obvious attempt at deception.

This recording was not analyzed by JMM and JMM is not a forensic audio specialist.

Legal action is being considered against this person who duped our employee and we are reviewing company policies.

To those news agencies that reprinted this obvious forgery: Shame on you.

Sincerely,

John Marshall Cheary III
Founder and CEO
John Marshall Media, Inc."


Habere konu olan bir diğer şirket Kaleidoscope Sound ise Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, kendilerine sadece bu seste montaj olup olmadığının sorulduğunu ve sadece bu soruya bariz montajların olduğu şeklinde cevap verdiklerini belirtti.  Ancak seslerde montaj olduğu zaten bilinen bir durum. Çünkü 5 ayrı görüşmenin bir araya gelmesinden oluşan bir ses kaydı var. Hükümete yakın medyada da raporla ilgili haberlerde "4-5 farklı sesten yapılan bir montaj" olduğu ifadelerine yer verilmişti.

SAHTE RAPORLAR SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Raporların sahte ve çarpıtma olduğunun ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada konuyla ilgili güldüren paylaşımlar yapıldı. Sosyal medya kullanıcıları tıpkı hükümete yakın medyanın yaptığı gibi kendi hazırladıkları belgeleri gerçekmiş gibi sunarak, haberi yapanlarla dalga geçtiler.







<< Önceki Haber Ses kayıtlarıyla ilgili yalan haber tokat gibi patladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER