Sierra'nın ailesi ilk kez konuştu!

Türkiye'de ölen ABD’li amatör fotoğrafçı Sarai Sierra'nın ailesi, Türklerin bu kadar vefalı olduklarını daha önce bilmediklerini söyledi.

Sierra'nın ailesi ilk kez konuştu!

Sarai Sierra'nın Annesi Betzaida Jimenez ise seyahate çıkmadan önce, kızıyla birlikte güvenli bir seyahat geçirmesi için dua ettiklerini belirterek, “Ona sıkı sıkı sarılmıştım. Sanki bir daha hiç sarılamayacakmışım gibi. Kızım kaybolduktan sonra Türk insanı dört bir koldan onu aramaya başladı. Özellikle sokaklarda kızımın fotoğrafını taşıyan çocukları görmek beni derinden etkiledi.Türklerin bu kadar vefalı olduğunu bilmiyordum. Bütün Türklere minnettarım” ifadesini kullandı.

Sarai Sierra'nın New York’un Staten Island bölgesinde yaşayan ailesi, dün eski bir FBI ajanı olan Kongre üyesi Michael Grimm ile medyanın karşısına çıktı.

TÜRKLER SANKİ KENDİ EVLADI GİBİ KIZIMI ARAMIŞLAR

Cihan Haber Ajansı (Cihan)’a özel açıklamalarda bulunan anne Betzaida Jimenez, “Kızım kaybolduktan sonra Türk insanı dört bir koldan onu aramaya başladı. Özellikle sokaklarda kızımın fotoğrafını taşıyan çocukları görmek beni derinden etkiledi. Türkler, hiç tanımadıkları bir insanı sanki kendi evlatlarını ararmış gibi aradılar.” dedi. Olayın ardından harekete geçen yetkililere de minnettar olduğunu söyleyen Jimenez, “Özellikle Türk polisi çok iyi çalıştı. Sizin aracılığınızla olayla ilgilenen Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a da teşekkür ederim. Türklerin bu kadar vefalı olduğunu bilmiyordum. Bütün Türklere minnettarım” diye konuştu.

CENAZEYİ EŞİ GETİRECEK

Kızının neden öldürüldüğünü hâlâ anlayamadığını söyleyen Betzaida Jimenez, Türk polisinden kızının başına gelen olayı aydınlatmasını istedi. “Öğrendiğimiz kadarıyla polis, olayı çok yakından araştırmaya devam ediyor. Cinayetin sebebi henüz bulunamadı. Umarım olay bir an önce aydınlatılır.” diye konuştu. Damadıyla telefonda devamlı görüştüğünü kaydeden Jimenez, cenazenin ne zaman Amerika’ya getirileceği konusunda net bir tarih verilmediğini söyledi. 

DÜNYAM BAŞIMA YIKILDI

Kızlarının tam bir Türkiye hayranı olduğunu söyleyen baba Jimenez ise “Kızımın öldüğünü duyunca adeta dünya başıma yıkıldı. Tatil için gittiği yerden cenazesi gelecek. Yapabileceğimiz bir şey yok. Türk yetkililerinin bütün çabaları için minnetarız.” diye konuştu. 

CİHAN
<< Önceki Haber Sierra'nın ailesi ilk kez konuştu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER