Skandal! İzleme ve dinleme izni veren hakim kararını açıkladı

Polislere yönelik operasyonda Selam terör örgütü soruşturmasında görev aldıkları için tutuklanan 3 polisin tutukluluğunun devamına karar verildi.

Skandal! İzleme ve dinleme izni veren hakim kararını açıkladı

Polislere yönelik operasyonda Selam terör örgütü soruşturmasında görev aldıkları için tutuklanan 3 polisin tutukluluğunun devamına karar verildi. Kararı, Selam dosyasında izleme ve dinleme kararlarında imzası bulunan hakimlerden Bekir Altun verdi.

Selam soruşturmasında görev alan polislere yönelik operasyonda tutuklanan emniyet amiri Kürşat Durmuş, Osman Özgür Açıkgöz ve Ramazan Bolat’ın aylık tutukluluk incelemesi yapıldı. Cuma günü yapılan duruşmada polislerin avukatı Ömer Turanlı, müvekkillerinin 4 günlük gözaltı süresi dolmasına rağmen adliyede tutulmaya devam edildiklerini hatırlattı. Ardından ifadesi alınamayan 17 polisin serbest kaldığını, müvekkillerinin de bu isimler arasında yer aldığını belirtti. Müvekkillerinin yeni bir delil ortaya konulmadan haklarında yakalama kararı çıkarıldığını ve tutuklandığını hatırlatan Turanlı, “Bu yüzden HSYK’ya şikayette bulunduk. Ancak müvekkillerimiz yeni bir delil elde edilmeden haklarında yakalama kararı çıkarılarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar. Oysa HSYK’nın ilgili dairesi şikayet konusunu inceleyerek oybirliği ile hakim hakkında yeni bir delil yokken yakalama kararı çıkarılmasını yasaya uygun olmadığı gerekçesiyle soruşturma izni verdi. Bu yüzden müvekkillerimizin tutuklu kalması yasaya aykırıdır. Serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Bu husus lehe bir delildir.” dedi.

Avukat Turanlı, müvekkillerinin mahkeme kararlarını uyguladığını vurgulayarak, Hakim Bekir Altun’a “Sizin de Selam dosyasında dinleme kararları aldığınızı biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kararını bugün açıklayan hakim Altun, suçun vasfı, delil durumu, delillerin toplanmamış olması, kaçma şüphesi ve suçların basit görülmesi durumunda verilecek ceza ile tutukluluğun ölçülü olması gibi nedenlerden tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Polislerden Ramazan Bolat, özel hayatın gizliliğini ihlal iddiasıyla tutuklanmıştı. Hakimin ‘ceza ve tutukluluk ölçülü’ görüşünü belirtmesine karşın bu suçlamada istenen ceza ise 2 yıla kadar.

Polislerin tutukluluk durum değerlendirmesini yapan hakim Altun’un Selam dosyasında 150’den fazla izleme, dinleme kararında imzası olduğu belirtildi. Altun, Selam dosyasında görev alan 75 polis adliyeye sevk edildiğinde de nöbetçi sulh ceza hakimiydi. Ancak, yoğun olduğunu belirterek bu dosyaya bakmamıştı. Onun yerine Hakim İslam Çiçek, sorgu yapmıştı.

Selam soruşturmasında görev aldıkları için Kürşat Durmuş ve Osman Özgür Açıkgöz 'devletin gizli kalması gereken belgelerini askeri casusluk amacıyla temin etmek', Ramazan Bolat da 'özel hayatın gizliliğini ihlal etmek' suçlamasıyla tutuklanmıştı.  
(CİHAN)
<< Önceki Haber Skandal! İzleme ve dinleme izni veren hakim kararını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER