Sosyal medyayı karıştıran kişi bakın kimmiş!

Vali Mutlu, polis olduğu iddiaları yayılan şahsın kimliğini açıkladı.

Sosyal medyayı karıştıran kişi bakın kimmiş!

Gezi Parkı'ndaki eylemlerin 15. gününde polis, AKM ve Atatürk anıtı üzerindeki pankartları kaldırmak için Taksim Meydanı'na girdi. Gezi Parkı'na herhangi bir müdahalede bulunulmazken, bazı marjinal grupların polise saldırması üzerine ortalık karıştı.

Polise molotof kokteyli ve havai fişek atan; gaz maskeli, kasklı ve hatta kalkanlı saldırganlar sosyal medyada da gündeme oturdu. Taksim'den geçilen fotoğraflardan birinde polise molotof kokteyli atan bir eylemci özellikle dikkat çekti. Telsizli olduğu görülen ve cebindeki şişkinlikle sosyal medyayı karıştıran söz konusu şahsın polis olduğu iddiaları yayıldı. 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu düzenlediği basın toplantısında bu iddiayı yalanlarken, daha sonra Twitter üzerinden yayımladığı mesajda o şahsın kimliğini açıkladı. Mutlu, "Taksim'de telsizli ve muhtemelen silahlı görüntüsü sosyal medyada paylaşılıp, polis olduğu iddia olunan kişi yakalandı. O SDP'li bir eylemci. Kişinin adı Ulaş Bayraktaroğlu. Daha önce Devrimci Karargah operasyonunda 6 ay cezaevinde kalmış birisi. Polis diyenlere duyuruyorum, bilginize" açıklamasını yaptı.

Vali Mutlu, "İşte polis diye söylenen ve elinde molotof kokteyli bulunan Devrimci Karargah üyesi eylemcinin fotoğrafları" diyerek bu kareleri paylaştı.


<< Önceki Haber Sosyal medyayı karıştıran kişi bakın kimmiş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER