Sözde haber bütünüyle yalan çıktı

Yeni Şafak, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin pasaportu ile ilgili manşetten duyurduğu iddiaları için bugün, tekzip yayınladı.

Sözde haber bütünüyle yalan çıktı

Yeni Şafak'ın, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin pasaportunun iptal edildiğine yönelik iddiası yalan çıktı.

'Havuz medyası' olarak da anılan iktidara yakın medyanın, 30 Mart yerel seçiminden önce yaptığı birçok haber yalanlanmış, gazeteler yayınladıkları pek çok cevap ve düzeltme ile dikkat çekmişti.

SÖZDE HABER BÜTÜNÜYLE YALAN ÇIKTI

Yeni Şafak da bugün 'Pasaportu İptal Edildi' manşeti için 'Cevap ve düzeltme' yayınladı.

Gazete haberinde, "Erzurum Valiliği, Gülen'in 1990 yılında aldığı yeşil pasaportu, 'evrakta sahtecilik yapıldığı' gerekçesiyle iptal etti. Diyanet'in, vaizlikten istifa ettiği için Gülen'in yeşil pasaport alamayacağı yönünde yazı yazdığı ancak yazının tahrif edildiği ortaya çıktı." ifadelerine yer vermişti. Yeni Şafak'ın bu iddialarının tamamının yalan ve iftira olduğu yine Yeni Şafak'ın yayınladığı tekzip ile öğrenildi.

GÜLEN'İN AVUKATI: İDDİALAR YALAN VE İFTİRA 

Fethullah Gülen'in avukatı Nurullah Albayrak imzalı tekzip metninde, haberde yer alan bütün ifadelerin iftira olduğu vurgulandı. Yeşil pasaportun usulsüz alındığı yönündeki iddianın yalan olduğunu belirtilirken, pasaportun Diyanet tarafından hazırlanan yazıya istinaden alındığı açıklaması yapıldı. Ayrıca süre uzatımı için herhangi bir belge sunulmadığı için usulsüzlük yapılmasının fiilen de mümkün olmadığına dikkat çekildi.

İşte Yeni Şafak'ta Yayınlanan Tekzip Metni:

tekzib.jpg

Yeni Şafak'ın yalan ve iftira manşeti:

yeni-safak-1.jpg

<< Önceki Haber Sözde haber bütünüyle yalan çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER