TÜRGEV'e verilen yurt mahkemelik oldu

Antalya’da belediyeye ait öğrenci yurdunun bedelsiz olarak TÜRGEV'e verilmesi mahkemelik oldu.

TÜRGEV'e verilen yurt mahkemelik oldu

Antalya’da belediyeye ait öğrenci yurdunun bedelsiz olarak Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) tahsis edilmesinin önünü açan meclis kararı yargıya taşındı.

'HUKUKA VE DEMOKRASİYE AYKIRI'

Zaman'ın haberine göre; CHP’li Songül Başkaya, meclisin yetkilerinin AKP’li Başkan Menderes Türel’e devrini içeren meclis kararının iptali için davacı oldu. Antalya Bölge İdare Mahkemesi’nde yürütmeyi durdurma talebiyle dava açan Başkaya, “Demokrasiye ve hukuka aykırı olarak alınan bu kararla, meclis üyesinin hür iradesiyle her konu ve gündemi değerlendirmesine engel olunmuş, oyumuza ipotek konulmuştur. Meclis yetkisindeki bir konunun devri suçtur." dedi.

'TÜRGEV'E YAPILAN DEVRİ BİLE BASINDAN ÖĞRENDİK'

Başkaya sözlerine şöyle deva metti "Belediye taşınmazlarının ve olanaklarının denetimsiz, keyfi ve yanlı şekilde devri kamuoyunu rahatsız etmektedir. Meclis yetkisindeki tahsis ve protokol hususu meclis denetiminden kaçırılmıştır. TÜRGEV’e yapılan devri bile meclis üyelerimiz basından öğrenmiş ve bugün itibarıyla hâlâ protokole ulaşamamıştır.” dedi.

BEDELSİZ 25 YIL TÜRGEV'E TAHSİS EDİLDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12 Ağustos 2014 tarihli oturumunda, belediyenin taşınmazlarının 25 yıla kadar bedelli ya da bedelsiz tahsisi, kiralanması, dernek, vakıf ve meslek odalarıyla işbirliği, protokol yapma gibi meclis yetkisindeki konularda Başkan Menderes Türel’e yetki veren bir karar alınmıştı. Bu karar üzerine Türel, belediyeye ait iki yurdu, bedelsiz olarak 25 yıllığına Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan’ın başında bulunduğu TÜRGEV’e tahsis etmişti.

ZAMAN
<< Önceki Haber TÜRGEV'e verilen yurt mahkemelik oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER