Taha Akyol hukukun geldiği vahim noktayı gözler önüne serdi

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol medyaya yapılan darbeyi eleştirdi. Yaşanan sürece ayna tutarak yargının hükümet tarafından ele geçirildiğini yazdı.

Taha Akyol hukukun geldiği vahim noktayı gözler önüne serdi

Taha Akyol bugünkü köşe yazısında medyaya yapılan darbeyi, Arınç'ın sözlerine gönderme yaparak 'vahim' olarak niteledi. Hukukun bağımsızlığını kaybettiğini vurgulayan Akyol, kanunların hükümet tarafından kendi işlerine gelecek şekilde nasıl değiştirildiğini yazdı. İşte Akyol'un yazısının tamamı

Fuat Avni'nin yazdıkları için bu ülkenin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Doğruysa vahim" demişti.Pazar sabahı anlaşıldı ki doğruymuş ve elbette vahimdir. Fuat Avni'nin haberine bakılırsa, sırada başkaları da var... Bunlar kim ya da daha kimler? Belirsiz... 

İşte bu belirsizlik Türkiye'de hukukun ne hale gelmekte olduğunun işaretlerinden biridir. Çünkü hukuk devletinde belirsizlik olmaz! İnsanlar geleceği belirsiz görüp endişe yaşıyorsa orada hukuk ağır hasar almış demektir.
ÖNCE USUL Meslektaşımız Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca ve diğerleri hakkındaki dosyanın içeriğini bilmiyoruz. Fakat izlenen usul, hukuku siyasetin yönlendirdiği endişesini yaratıyor. Hukukta "usul esastan önce gelir" kuralı geçerli olduğu için, izlenen "usul", yürütme ve yasama erklerini elinde bulunduran iktidarın nasıl bir "esas"a ulaşmak istediği hakkında da fikir veriyor. Şuna bakın: Ekrem Dumanlı cuma günü İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu'na gidiyor, dürüst sözlü bir savcı olan Salihoğlu, Dumanlı ve arkadaşları için "Hakkınızda bir soruşturma yok" diyor.
Bu yolda yazılı belge de mevcut. Demek ki, soruşturma, başsavcıdan habersiz hazırlanmış! YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
<< Önceki Haber Taha Akyol hukukun geldiği vahim noktayı gözler önüne serdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER