Tahşiyeciler grubuna operasyonda görev yapan polislere takdirname

El Kaide bağlantılı Tahşiyeciler grubuna yönelik 2010 yılındaki operasyonda görev yapan polislerin dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından takdirname ile ödüllendirildiği ortaya çıktı.

Tahşiyeciler grubuna operasyonda görev yapan polislere takdirname

14 Aralık soruşturmasına gerekçe gösterilen El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide bağlantılı Mehmet Doğan Grubu’na yönelik 2010 yılındaki operasyonu gerçekleştiren TEM ve İstihbarat Şube personelinin dönemin İstanbul valisi Muammer Güler tarafından takdirname ile ödüllendirildiği ortaya çıktı. El Kaide bağlantılı gruba yönelik operasyon talimatının altında da eski Emniyet Genel Müdürü AKP Milletvekili Oğuz Kağan Köksal’ın imzası bulunuyor.

ÖVGÜ İFADELERİ

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra İçişleri Bakanlığı koltuğundan ayrılan AK Parti Milletvekili Güler verdiği takdir belgelerinde operasyona katılan polislere övgüler düzüyor.

İSİM İSİM TEŞEKKÜR

Operasyonu gerçekleştiren TEM ve İstihbarat Şube personellerine isim isim takdirname yazan Güler,  gösterdikleri üstün gayret ve özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederken başarılarının devamını temenni ediyor.

EL KAİDE’YE FİNANSMAN

Mehmet Doğan Grubu’na yönelik 7 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 37 örgüt mensubunun patlayıcılarıyla birlikte ele geçirildiğini belirten Güler’in imzaladığı takdirnamede şu ifadeler dikkat çekiyor: “Afganistan/Pakistan alanında faaliyet gösteren örgüt mensuplarına finansman sağlayan kişiler ile özellikle El-Kaide terör örgütüne mali kaynak sağlamak amacıyla bir işadamının kızının kaçırılması eylemini planlayan örgüt mensuplarının yakalanması sırasında gösterdiğiniz olağanüstü gayret ve çalışmalarınızdan dolayı sizleri takdir eder, başarılarınızın devamını dilerim.”



İKİ AYRI TAKDİR

Dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler 13 Nisan ve 27 Mayıs’ta El Kaide yanlısı Tahşiyeciler’e operasyon yapan polislere iki ayrı takdirname göndermiş. İki takdirnamede de polislerin gösterdiği olağanüstü gayret ve özverili çalışmalarına dikkat çekilmiş.

ÖRGÜT SİLAHLARI

Güler operasyonu gerçekleştiren isimlere verdiği 2’nci takdirnamede ele geçirilen mühimmatı da tek tek yazmış.

Güler El Kaide yanlısı radikal bir örgüt olarak belirttiği Doğan grubuna yapılan operasyon için, “Yasa dışı El Kaide Yanlısı Mehmet Doğan Grubu’nun muhtemel müessif eylemlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla 22/01/2010 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 3 adet el bombası, 2 adet tabanca, 4 adet av tüfeği, 1275 adet farklı çaplarda mermi, 174 adet av fişeği ile çok sayıda örgütsel malzeme ele geçirildi” ifadesini kullanmış.


BUGÜN
<< Önceki Haber Tahşiyeciler grubuna operasyonda görev yapan polislere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER