Başbakan'a bomba soru: MİT, Tahşiyeciler için şema hazırladı mı?

Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) Eş Genel Başkanı ve eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplandırması için Tahşiye Grubu ile ilgili TBMM’ye yazılı bir soru önergesi verdi.

Başbakan'a bomba soru:  MİT, Tahşiyeciler için şema hazırladı mı?

Şahin, Başbakan Davutoğlu'na şu soruları yöneltti:

1 MİT, Tahşiye grubu Nurculuk adı ile dosya açtığı gurubu izlemeye hangi yılda başlamıştır ve çalışmalarını hangi yıla kadar devam ettirmiştir?

2. MİT, Tahşiyeciler gurubu olarak anılan yapı hakkında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı ile yazışma yapmış mıdır? Yapıldı ise hangi yıl yapılmış ve içeriğinde hangi bilgiler paylaşılmıştır?

3. MİT, Tahşiyeciler Gurubu olarak anılan yapı hakkında İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ya da Emniyet Genel Müdürlüğü alt birimleri ile yazışma yapmış mıdır? Yapıldı ise hangi yıl yapılmış ve içeriğinde hangi bilgiler paylaşılmıştır?

4. MİT, yıl yıl Tahşiye Gurubu hakkında dış kurumlara yollamış olduğu bilgi veya notların içeriğinde, gurup hakkında hangi hususlara değinmiştir? Bu grup hakkında çıkarmış olduğu bir yapılanma şeması var mıdır? Bu grubun yöneticileri ve mensupları kimlerden oluşmaktadır? Anılan grup finansal ihtiyaçlarını nasıl temin etmiştir?

5. MİT’in Tahşiye gurubuna yönelik tanımlaması nasıl olmuştur? Bu kurumun tespitlerine göre, Tahşiye gurubunun yurtiçi ve yurtdışı bağlantılı olduğu tüm yapılan kimlerden oluşmaktadır?

6. Tahşiye gurubu yöneticilerinden biri olan Mehmet Doğan yurtdışında hangi ülkelere gitmiştir? Hangi gurup veya örgütlerle irtibat sağlamıştır? Tahşiyeciler gurubu olarak anılan gurubun, El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide hakkında söylemlerine yönelik tespitler nelerdir?

7. MİT tarafından, Tahşiyeciler gurubu mensubu olduğu tespiti ile kaç kişi hakkında kayıt tutulmuştur? Bu grup hakkında bilgi almak için haber elemanları kullanılmış mıdır? Kullanılan kişiler halen hayatta mıdır?

8. MİT’in Tahşiyeciler gurubu hakkında kurum içinde oluşturduğu tüm yazışmalar kaç sayfadan oluşmaktadır? Emniyet Tarafından guruba yönelik gerçekleştirilen operasyonlar esnasında MİT, emniyetten bilgi notu almış mıdır?”

(CİHAN)
<< Önceki Haber Başbakan'a bomba soru: MİT, Tahşiyeciler için şema... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER