Taksim Gezi Parkı çiçek açtı!

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan olayların çıkış kaynağı olan Taksim Gezi Parkı yeni çehreye bürünüyor.

Taksim Gezi Parkı çiçek açtı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, eylemlerden dolayı Gezi Parkı'nda tahrip olan yeşil alanları düzenliyor. 

Çadırların kaldırıldığı, bütün afiş ve pankartların söküldüğü Gezi Parkı'nda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dünden bu yana çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı ekiplerince, havuz ve çevresinin çiçeklendirildiği parkın diğer bölgelerinde de benzer çalışmanın devam ettiği görüldü. 

Yaklaşık 25 yeni ağacın dikildiği Gezi Parkı'nda, yeni ağaçlar için çukurların açıldığı gözlendi. 

Aydınlatma direklerinin de yenilendiği parkta, çadırların kurulduğu yeşil alanların büyük ölçüde tahrip olduğu dikkati çekti.

-Gezi Parkı'na 80 ağaç daha-

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Gezi Parkı'na 5 gün içerisinde 80 yetişmiş ağaç daha dikileceği bildirildi.

Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin dün başlayan çalışmalarının bugün de devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ekipler, Taksim Gezi Parkı'na 5 günde 80 adet yetişmiş ağaç daha dikiyor. Gezi Parkı'na son iki günde ekilen 152 bin mevsimlik çiçeğe ilave olarak 50 bin çiçek ve 5 bin gül daha ekilecek. Çalışmalar sonunda Gezi Parkı'na 100 ağaç, 202 bin mevsimlik çiçek ve 5 bin gül dikilecek. Göstericiler tarafından tahrip edilen parkta 26 bin metrekare alanın çimleri de değiştirilecek. Parkta parçalanan bankların yerine 50 adet yeni bank konulacak."

AA

<< Önceki Haber Taksim Gezi Parkı çiçek açtı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER