Takvim, akıllara zarar bir yalan habere daha imza attı

Havuz Medyası'nın tekzip rekoru kıran gazetesi Takvim, Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili bir yalan habere daha imza attı. 17 Aralık operasyonunda Hocaefendi'nin, Doğan Medyası ile işbirliği içinde olduğu iftirasını atarken bunu da akıllara zarar bir bağlantı kurarak yaptı.

Takvim'den akıllara zarar bir yalan daha

Havuz medyası gazetelerinden Takvim, akıllara zarar bir yalan habere daha imza attı. Gazete 23 Mayıs tarihli baskısında ''Paralel destek'' başlığı adı altında Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'yi hedef alan bir haber yayımladı. Kaynak Kültür Yayın Grubu Genel Müdürü Özden Demir konuyla ilgili, "Hocaefendi'ye yönelik hiç bir aslı astarı olmayan tamamen iftira ve altı doldurulamayan içi doldurulamayan iddialardan müteşekkil bir saldırı kampanyası var." ifadelerini kullandı.

Gazete, Hocaefendi'nin ''Mefkure Yolculuğu'' adlı kitabının Hürriyet'te yayınlanan reklamını örnek göstererek Doğan Medya grubu ile bir bağlantı kurdu. Haberde 17 Aralık Yolsuzluk operasyonunda Doğan medyası ile Hocaefendi'nin işbirliği yaptığını ileri sürdü. Gazetecilik ve etik sınırlarını alt üst eden trajikomik haber, Hocaefendi'nin eserlerini basan yayınevi tarafından yalanlandı. Halbuki bu reklamın Doğan Grubu ile ilgisi olmayan başka gazetelerde de yayınlandığını söyleyen Özden Demir, "Hürriyetin dışında Vatan gazetesinde, Milliyet gazetesinde, Yeni Asya'da, Zaman gazetesinde ve Bugün gazetesinde de aynı eserin reklamları çıktı. Fakat gazete onları görmemiş. Haberde iddia edilenler bu manada gerçeği yansıtmıyor." diye konuştu.

Takvim bu haberle aslında bir kez daha kendi ayağına sıktı. Çünkü Hocaefendi'nin kitaplarının reklamları Takvim Gazetesi'nde de defalarca yayımlandı. 

İşte bu da belgesi ve Takvim'in Eylül 2013'teki baskısı:



Havuz medyasının Hocaefendi'ye yönelik bir iftira dolu kara propaganda haberi daha gazetecilik tarihine kara bir leke olarak geçti.  
<< Önceki Haber Takvim, akıllara zarar bir yalan habere daha imza attı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER