Tarihi operasyonları yapan polisler de görevden alındı

Emniyet’te yaşanan tasfiye furyası, Diyarbakır’daki ‘uyuşturucu avcılarını’ da vurdu.

Tarihi operasyonları yapan polisler de görevden alındı

Geçen sene rekor kırarak 70 ton esrar ele geçiren ekip dağıtıldı. Narkotiğe yıllarını veren uzman polisler, karakollarda görevlendirildi. Zehir tacirlerine darbe vuran isimlerin artık adlî olaylara bakması, can güvenliği tehlikesini de beraberinde getirdi.

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında Emniyet’te başlatılan tasfiye furyası bütün hızıyla devam ediyor. Zaman'ın haberine göre, Diyarbakır’da geçen yıl esrar tarlalarına operasyon düzenleyen ve toplam 70 ton esrar ele geçiren narkotik suçlarla mücadele şube müdürlüğü de dağıtıldı. Türkiye tarihinin en çok esrar ele geçiren müdürü olarak kayda geçen şube müdürü Dr. Hakan Cem Çetin ile 1 müdür yardımcısı, bir komiser ile 14 polis memuru görevden alındı. Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken, yıllardır ‘narkotik’ alanında uzmanlaşan polis memurları karakollarda görevlendirildi.

17 Aralık’ta yapılan büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından polis teşkilatında art arda yaşanan görevden almalar sürüyor. Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven’in görevden alınmasından sonra 9 şube müdürünün yeri değiştirildi. Ardından tüm emniyet müdür yardımcıları ile terör ve narkotik şubedeki müdür yardımcıları ile uzman polisler pasif göreve atandı. Diyarbakır’daki tasfiyelerin medyada geniş yer almasının ardından toplu şekilde görevden almalar yerine yeni bir yönteme başvuruldu. Farklı şubelerdeki polis memurları birer ikişer görevden alınarak karakollara gönderildi. Son bir hafta içerisinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hakan Cem Çetin, bir yardımcısı, 1 komiser ile 14 uzman polis memuru görevlerinden el çektirildi. Çetin, Sur İlçe Müdürlüğü’ne gönderilirken yerine KOM müdürü atandı. Sur İlçe Emniyet Müdürü de görevden alınarak Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne atandı. Özel Güvenlik Şube Müdürü ise Eğitim Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Tasfiye edilen polis memurlarının yıllardır bu alanda çalışan deneyimli kişiler olması dikkat çekti.

Diyarbakır’da geçen yıl ele geçirilen 89 ton esrar maddesinin 70 tonuna yakınını Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri ele geçirdi. Yıllardır gidilemeyen Lice dağlarına düzenlenen narko-terör operasyonlarının mimarı olan bu kişilerin görevden alınmasının bir zafiyet oluşturabileceği belirtiliyor. Karakollara gönderilen polis memurlarının can güvenliği de tehlikede. Bölgede çok büyük operasyonlara imza atarak zehir tacirlerine darbe vuran polis memurlarının, adli olaylarda görevlendirilmesi riskleri de beraberinde getiriyor.

Diyarbakır’da geçen yıl 635 narkotik operasyonu yapıldı, 89 ton esrar, 56 milyon kök Hint keneviri ele geçirildi. Gözaltına alınan 791 kişiden 382’si tutuklandı. Türkiye genelinde ele geçirilen esrar miktarı ise 150 ton oldu. Yani tek başına Türkiye genelinde jandarma ve polisin yakaladığı toplam esrarın yarısından fazlasını Diyarbakır’daki güvenlik güçleri ele geçirdi.
<< Önceki Haber Tarihi operasyonları yapan polisler de görevden alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER