Tasfiye dalgası o müdürü de vurdu

Emniyet'teki tasfiyenin son kurbanı, İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Elibol oldu.

Tasfiye dalgası o müdürü de vurdu

Elibol'un AKP'li vekillerin torpil iddialarının medyaya sızması sonrası görevden alınması dikkat çekti.

İzmir'de Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'nda 4 aydır görev yapan Müdür Mehmet Elibol görevden alındı.

Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu son dönemde AKP'li vekillerin gönderdiği isimlere torpil yapıldığı iddiaları ile mezuniyet günü cadı avı ve sorgu odasıyla gündeme gelmişti. İddialara göre Elibol'un AKP'lilerin torpil iddialarınının medyaya sızması nedeniyle görevden alındığı belirtiliyor.

Görevden alınan Mehmet Elibol'un yerine 1. Sınıf Emniyet Müdürü Musa Erdoğan atandı.

Görev değişikliğinde, yönlendirmeyle Y.Y'nin dönem arkadaşları ve öğretmenleriyle ilgili okulda cadı avının başlatılabilmesi yazdığı iddia edilen ihbar mektubunun etkili olduğu öne sürüldü.

TASFİYE DALGASININ SON KURBANI

Emniyet teşkilatında başlatılan tasfiye dalgasının son kurbanı bir öğrencisi tarafından BİMER’e şikayet edilen Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Elibol oldu.

17 Aralık sürecinin ardından görevden alınan Muzaffer Adem’in yerine atanan Mehmet Elibol’un, okuldaki cadı avı ve sorgu odasıyla ilgili ‘Polis okulu mezuniyetinde büyük ayıp’ başlıklı haberin ardından görevden alındığı öğrenildi.

Elibol’un, polis meslek yüksek okulunun mezuniyet gününde polis başmüfettişleri İ.D ve R. K. tarafından yapılan sorgulama sırasında ailelerin haber vermesi üzerine gelen avukatların okula alınması ve cadı avına dayanak gösterilen “ihbarcı” öğrenci Y.Y.’nin üstlerinin yönlendirmesiyle BİMER’e gönderdiği mektup nedeniyle görevden alındığı iddia edildi.

TORPİL İDDİALARINI SIZDIRDIĞI İÇİN Mİ GÖREVDEN ALINDI?

Yeni Müdür Erdoğan’ın okula gelir gelmez ilk olarak 34 personelin görev yerini değiştirdiği öğrenildi. Okul içindeki görev değişikliğinin nedeninin, AKP’li bazı milletvekilleri, bir il başkanı, bakan danışmanı ve bürokratların torpil yapılmasını istedikleri isimlerin bulunduğu evrakların sızdırılması nedeniyle yapıldığı iddia edildi.

Üzerinde AKP'li Milletvekilleri H.D, M. Y, A. Ş, M.H, M.H. ve Tekirdağ AKP İl Başkanı’nın referans olarak gösterildiği söz konusu torpil belgelerinin bazı gazete ve internet sitelerinde yer almasının ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde görevli bir emniyet müdür yardımcısın Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’na gittiği, personeli tek tek sorguya aldığı önü sürüldü.

Ayrıca okul müdürünün odasında böcek aramasının yapıldığı ancak bir sonuç alınamadığı belirtildi. Ayrıca yeni müdür Musa Erdoğan, mezuniyet gününde sorguya alınan öğrencilere baskı, tehdit, küfür, hakaret ve darp suçlamasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan ve eski Müdür Mehmet Elibol tarafından görevinden alınan 4. sınıf emniyet müdürü T.B.G.’yi ilk iş olarak görevine iade ettiği ortaya çıktı.

100’E YAKIN VELİNİN ŞİKAYETİ YOK SAYILDI

Kısa süre önce okuldan mezun olan öğrenci Y.Y.’nin BİMER’e gönderdiği ihbar mektubu ciddiye alınarak okuldaki görevli ve öğrencilere yönelik soruşturma başlatılırken; 100’e yakın velinin BİMER, İzmir Valiliği, Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı ve okul yönetimine gönderdiği mektupların hiçbiri dikkate bile öğrenildi.

Öğrenci velilerinin mektuplarında başta okuldaki 4. sınıf emniyet müdürü T.B.G., M.Ö. ve 3. sınıf emniyet müdürü M.Ö.’nün okuldaki öğrencilere baskı, zorlama, hakaret uygulandığı şeklindeki şikayetlerin yer aldığı şikayet mektuplarının hiçbirinin dikkate alınmadığı iddia edildi.

<< Önceki Haber Tasfiye dalgası o müdürü de vurdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER