Tasfiye operasyonuna bir yenisi daha eklendi

17 Aralık yolsuzluk operasyonunun ardından Emniyet’te başlatılan tasfiye operasyonu devam ediyor!

Tasfiye operasyonuna bir yenisi daha eklendi

Gençlerin dağa çıkmasını engellemek için kurulan Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri (BÖF) Şube Müdürü Hasan Güngör ile yardımcısı Erdal Şahin’in de aralarında bulunduğu onlarca terör uzmanı, görevlerinden alındı. Bu tasfiyenin ardından şubenin kapatılacağı belirtiliyor.

Emniyet’teki ‘cadı avı’ kapsamında 5 bini aşkın polis tasfiye edildi. Terörle Mücadele (TEM) Dairesi Başkanı Cihangir Çelik ve KOM Dairesi Başkanı Mehmet Yeşilkaya’nın da aralarında bulunduğu 14 daire başkanı da görevden alındı. Şimdi de ekipleri tasfiye edilmeye başlandı. Bu kapsamda Çelik ile birlikte görev yapan başkan yardımcıları Hasan Hüseyin Gerçek ve Hilmi Altunışık, Bilgi İşlem Şube Müdürü Ali Baran, BÖF Şube Müdürü Hasan Güngör ile yardımcısı Erdal Şahin, görevden el çektirildi. BÖF Şubesi, gençlerin terör örgütlerine katılmalarını engellemek için başta aile görüşmeleri olmak üzere önemli projelere imza attı. Bu kapsamda 2012-2013 yılları arasında yaklaşık bin 500 kişiyle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Terör örgütlerinin pençesine düşmek üzere olanlar ikna edildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, şubenin kapatılacağı ifade ediliyor.

    Hasan Güngör, 2010 yılında Mardin Kızıltepe’de Nevruz kutlamalarında çıkan olaylarda polise taş atan bir çocuğu yakalamış ve “Bir daha yapmayacağına söz verirsen seni bırakırım.” diyerek ondan söz almıştı. Polise taş atan çocuk, “Amirim beni bırakmasaydı cezaevinde hayatım kararacaktı, şimdi okula gidiyorum.” demişti.
<< Önceki Haber Tasfiye operasyonuna bir yenisi daha eklendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER