Tasfiyeler kutsal topraklara da uzandı!

Türkiye Cumhuriyeti’ne ait Mekke’deki Uluslararası Türk Okulu’nda görev yapan 2’si bayan 13 öğretmenin görevine ‘temsil kabiliyetlerini kaybettikleri’ bahanesiyle geçen ocak ayında son verildi.

Tasfiyeler kutsal topraklara da uzandı!

İddiaya göre, öğretmenlerin şikayetçi olduğu okul müdürü Ethem Has, Bakanlığın sorularına, “Cemaat beni göndermeye çalışıyor.” cevabını verdi. Bunun üzerine hakkında usulsüzlük, resmi belgede sahtecilik, öğretmenleri tehdit gibi çok sayıda suçlama bulunan müdür Has’ın yerine 13 öğretmen gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulda normal şartlarda 2013-2014 eğitim döneminin sonuna kadar görev yapması gereken öğretmenler, ara dönemde iş bıraktırılarak mağdur edildi. Kararın kendilerine bildirilmesinin ardından şok geçiren öğretmenler, apar topar yurda döndü ve yerlerine yeni öğretmenler tayin edildi. 10 öğretmenin yaptıkları itirazlardan sadece birine yürütmeyi durdurma kararı verildi.

HİZMET HAREKETİ'Nİ SUÇLADI, OLAN ÖĞRETMENLERE OLDU! 

Görevlerine son verilen öğretmenlerden 10’u okul müdürünü kötü yönetim nedeniyle Riyad Eğitim Müşavirliği’ne Mart 2013 tarihinde şikâyet etmiş ve bu mevzuların incelenmesini talep etmişlerdi. Öğretmenler Okul Müdürü Ethem Has’a; usulsüzlük, gerçeğe aykırı beyan düzenlemek, resmi belgede sahtecilik yapmak, mevzuata aykırı davranmak, çifte standart uygulamak, yasal görevlerini yapmamak, öğretmenlere baskı uygulamak, kötü muamelede bulunmak ve öğretmenleri tehdit etmek gibi suçlamalar yöneltmişti. Bu iddiaları kabul etmeyen Müdür Has, yaptığı savunmada, “Durum bildiğiniz gibi değil, Cemaat beni göndermeye çalışıyor.” dedi. Bu ifadeyi haziran ayında kullanan müdürün isteği 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından sonra farklı bir hal aldı. Ocak ayında  görevlerine son verilen öğretmenler, kararın gerekçesini ise inandırıcı bulmuyor. Bayan okulundan sadece müdür hakkında şikâyette bulunan 2 öğretmenin atılması ise karardaki tarafgirliği gözler önüne serdi. Okulda keyfi bir yönetim sergilediği öğrenilen müdürün, kendisine bu konuda karşı çıkan öğretmenleri bakanlıkla olan iyi ilişkileri sayesinde görevlendirmelerini iptal ettirmekle tehdit ettiği öğrenildi.

OKUL MÜDÜRÜ HAKKINDA BİR İDDİA DAHA

Zaman gazetesinin haberine göre, Ethem Has’a yöneltilen bir diğer suçlama ise müdürün, okul aile birliğinin gelir giderlerini Mekke’deki diğer okulların aksine okulun açıldığı günden bugüne kadar hiçbir zaman ilan etmemiş olması. Edinilen bilgiye göre okul müdürü kendisine bu konuda yapılan itirazlara bu konuda bilgilendirme yapmak zorunda olmadığını söyleyerek cevap verdi. 2010 yılında açılan Mekke Uluslararası Türk Okulu, Suudi Arabistan’daki 8 Türk okulundan biri. Erkek ve bayan öğretmenler için 2 ayrı binada eğitim veren okulun bir müdürü bulunuyor. Erkek okulunda bulunan bütün öğretmenlerin görevden alınması ise tarihte bir ilk.

<< Önceki Haber Tasfiyeler kutsal topraklara da uzandı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER