Tebrikler! Çin, İran ve Mısır'ın gerisine düştük...

Türkiye'de yargı bağımsızlığıyla ilgili yapılan bir anket ve hazırlanan rapor can sıkıcı sonuçlar ortaya koydu.

Tebrikler! Çin, İran ve Mısır'ın gerisine düştük...

Dünya Ekonomik Forumu’nun yayınladığı “Küresel Bilgi Teknolojileri Raporu 2014” raporunda Türkiye Yargısal bağımsızlık” alt endeksinde 148 ülke arasında 85’inci sırada çıktı. 

Türkiye’deki “Yargı bağımsızlığı” ile ilgili Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde, tek parti ile yönetilen Çin’den, Müslüman Kardeşler’i darbe ile saf dışı bırakan ve geçenlerde yarım saat içinde yüzlerce kişi için idam cezası verilen Sisi’nin Mısır’ından, kapalı kutu ve sistem dışında tutulan rejim İran’dan, krallıkla yönetilen Suudi Arabistan’dan daha geride çıktı.

Bu endekste “Ülkenizde yargı, hükümet üyeleri, vatandaşlar ya da firmaların etkisinden ne ölçüde bağımsızdır?” sorusuna cevap arandı. 7 puan üzerinden yapılan değerlendirmede 1 puan “ağır etki altında”, 7 puan “tamamen bağımsız” sayıldı. Bu endekste Türkiye; Liberya, Timor-Leste, Fas, Kazakistan, Vietnam’la birlikte 3.4 puan aldı. Yargısal bağımsızlıkta birinci sıradaki Yeni Zelanda 6.7, ikinci Finlandiya 6.6, üçüncü İrlanda 6.4 puan aldı.

2012-2013 yargı bağımsızlığı ortamının ele alındığı endekste, Mısır 3.5, İran 3.6, Çin 4, Pakistan 4.1, Ürdün 4.4, Hindistan 4.7, ABD 5, Suudi Arabistan 5.3, Belçika 5.4, İsrail 5.8, Japonya ve Almanya 6, İsveç 6.2 gibi puanlar elde etti.

<< Önceki Haber Tebrikler! Çin, İran ve Mısır'ın gerisine düştük... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER