Terör örgütü KCK üç şartını açıkladı!

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'nın Yürütme Konseyi eş Başkanı Cemil Bayık, sürecin devam etmesi için üç şartı açıkladı.

Terör örgütü KCK üç şartını açıkladı!

  • Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın şartlarının değişmesi
  • Yasal değişiklik yapılması
  • Müzakerelere üçüncü tarafın eklenmesi


Terör örgütüne yakın ajanslarda yer alan habere göre, Bayık, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın şartlarının değişmesi, yasal değişiklik yapılması ve müzakerelere üçüncü tarafın eklenmesi koşuluyla sürecin devam edebileceğini söyledi. Üçüncü tarafla ilgili bilgi vermeyen Bayık'ın üçüncü taraf koşulu kafaları karıştırdı.

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın başlattığı demokratik çözüm sürecini tek taraflı adımlarla yürüttüklerini ve bugüne getirdiklerini dile getiren Bayık, AK Parti’nin, bugüne kadar attıkları adımlara karşılık en ufak bir adım atmadığını, akabinde savaşı daha da derinleştiren politikalar yürüttüğünü belirtti.

"Müzakere sürecine geçilmesi için; Öcalan'ın şartları değiştirilmeli, yasalarda değişiklik yapmalı ve üçüncü tarafın gözetiminde görüşmeler ve müzakerelerin yapılması gerekiyor" diyen Bayık, "Bunlar kabul edilirse o zaman süreç tekrar başlayabilir. Müzakereler tekrar geliştirilebilir. Eğer bunlar kabul edilmezse süreç AK Parti tarafından bitirilmiştir. Süreç devam ediyor gibi sözler seçim yatırımıdır. propaganda amaçlıdır.” dedi.

Bayık son olarak şunları söyledi: PKK en güçlü dönemini yaşıyor. Artık kimse Kürtleri kandıramaz. Öcalan'ın şartlarını değiştirecekler, yasal değişiklikler yapacaklar ve üçüncü tarafından gözetiminde müzakerelerin yapılmasını kabul edecekler. Aksi taktirde süreç bitmiştir. Bize dayatılan savaştır.
<< Önceki Haber Terör örgütü KCK üç şartını açıkladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER