Türkiye Gazetesi’nden ilginç hata

Türkiye Gazetesi, manşetten duyurduğu haberde tarihi bir hataya imza attı

Türkiye Gazetesi’nden ilginç hata

Türkiye Gazetesi'nin manşetten verdiği haberde, 7 Şubat 2012’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gizlice ameliyat masasına yattığı ve narkozun etkisinde olduğu düşünüldüğü saatlerde, Hakan Fidan'ın ifadeye çağrıldığını yazdı.

Haberde, ‘Planı bozan Başbakan’ın hasta yatağından MİT yasasının değiştirilmesi’ talimatı verdiği bile satırlara döküldü. “MİT’e 7 Şubat operasyonu” diye algı operasyonu yapan çevrelerin ısrarla sürdürdüğü bu aldatmaca, böylece bir kez daha manşetten yayımlandı.

Gazete, Türk siyaseti için milat kabul edilen ‘tarihi' günlerden birisi olarak yorumladığı 7 Şubat 2012'yi ameliyat günü olarak verdi, ancak Başbakan Erdoğan gerçekte 26 Kasım 2011’de ameliyat olmuştu. Yani Erdoğan 7 Şubat’tan tam 74 gün önce ameliyat masasına yatmıştı. Bu tarihte Marmara Üniversitesi Hastanesi'nde laparoskopik (kapalı) yöntemle sindirim sistemi ameliyatı geçirmiş, kalın bağırsağının küçük bir bölümü alınmıştı.

7 ŞUBAT’TA GRUP’TA KONUŞTU, 8 ŞUBAT’TA VALİLER TOPLANTISINDA

Başbakan Erdoğan, ameliyat geçirdiği iddia edildiği 7 Şubat 2012'de partisinin grup toplantısında uzun bir konuşma yapmıştı. 8 Şubat'ta valiler toplantısında valilere hitap etmişti. 10 Şubat tarihinde de Gazeteci-yazar Yılmaz Öztuna'nın cenaze töreninde en önde saf tutmuştu. Erdoğan, akşam saatlerinde ise, 74 gün önce olduğu ameliyatın tamamlayıcı operasyonunu geçirmişti. Ayakta tedavi denebilecek kadar hafif olan operasyondan sonra makam arabasıyla evine dönmüştü.

KÖŞK’ÜN AÇIKLAMASINDAKİ DETAY

Haberde Fidan’ın, ameliyat masasında olan Başbakan’a ulaşamayınca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü aradığı ve ifadeye gidip gitmeme konusunda Çankaya’nın görüşünü aldığı ileri sürülüyor. Bugün Köşk’ten yapılan açıklamada başbakana ulaşadığını yönünde bir detay yer almadı. Gül’e atfedilen ‘ifadeye git’ bilgisinin, ‘gitme’ şeklinde olduğu tashih edildi.
<< Önceki Haber Türkiye Gazetesi’nden ilginç hata Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER