Türkiye şokta! En kritik birim lağvedildi!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan ‘asayiş ekipler amirliği’ dağıtıldı.

Türkiye şokta! En kritik birim lağvedildi!

Birimin araç ve personeli dört merkez ilçeye gönderildi. Zırhlı araçlar, terör olaylarının daha az yaşandığı üç ilçeye verilirken PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin hendek kazıp Kalaşnikof’larla sık sık kimlik kontrolüne çıktığı Sur ilçesine sadece 2 otomobil ile 20 personel gönderildi.

Türkiye’yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra tasfiyelerin en çok yaşandığı illerden biri Diyarbakır oldu. 2 bin 500’e yakın polis tasfiye edildi. Yeni emniyet kadrosu ise terör ve asayiş dâhil son dönemde yaşanan pek çok olayda failleri bulamadı. Kayapınar ilçesinde 26 ve 27 Ağustos’ta polis memuru Osman Bal (42) ve istihbaratçı Ali Kızıloğlu (25), evlerinin önünde pusuya düşürülerek şehit edildi. Kızıloğlu’nun öldürülmesinde kullanılan tabanca Peyas Mezarlığı’nda bulundu. Ancak gece yapılması gereken teknik takibin ‘daire başkanı rahatsız olmasın’ diye sabaha bırakıldığı, bu esnada olayın failinin kaçtığı anlaşıldı.

Bir dizi ihmalle suçlanan Diyarbakır Emniyeti, cinayetlerin üzerinden 3 aya yakın zaman geçmesine rağmen faillere ulaşamadı. Şehirde sivillere yönelik olaylar da aydınlatılamadı. Ortada halkın can ve mal güvenliği adına vahim bir tablo varken Diyarbakır Emniyeti, Asayiş Ekipler Amirliği’ni dağıttı. Terör ve asayiş olaylarına daha profesyonelce müdahale ettiği bilinen birimin dağıtılmasının gerekçesi bilinmiyor. Amirliğin bünyesinde 300’e yakın personel, 50’ye yakın otomobil ve çok sayıda zırhlı araç 4 ilçe emniyet müdürlüğüne verildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü’nün talimatıyla dağıtılan birimin araç ve personeli Yenişehir, Sur, Kayapınar ve Bağlar ilçe emniyet müdürlüklerinde görevlendirildi. Yenişehir ilçesine 80 personel, 10 araç, 2 zırhlı araç, Kayapınar’a 90 personel, 11 araç, 3 zırhlı araç, Bağlar’a 70 personel, 10 araç ve bir zırhlı araç gönderilirken hemen her akşam olayların yaşandığı Sur ilçesine sadece 20 personel ile 2 araç verildi. İddialara göre bu paylaşım emniyet birimleri arasında huzursuzluğa yol açtı. Alınan bilgiye göre, Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan üç zırhlı araçtan ikisi bozuk biri ise sürekli AKP İlçe Başkanlığı’nı koruyor.ZAMAN
<< Önceki Haber Türkiye şokta! En kritik birim lağvedildi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER