Türkiye'yi sarsan olayın altından bakın ne çıktı!

Ankara Emniyeti, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nda (YTB) yaşanan dinleme skandalı ile ilgili kapsamlı bir operasyon yaptı.

Türkiye'yi sarsan olayın altından bakın ne çıktı!

  • Dinleme skandalı ile ilgili önemli ayrıntılara ulaşıldı
  • Ankara’daki böcek soruşturmasından ihale şantajı çıktı
  • Çete 7 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alındı.
  • Kayıtların, üst düzey bürokratlara karşı şantaj amaçlı kullanıldığı belirlendi.
 
Ankara, İstanbul ve Ardahan’da gerçekleşen eşzamanlı baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı. Emniyete getirilen kişiler arasında YTB Başkanı Kemal Yurtnaç’ın makam odasına dinleme cihazını yerleştiren özel bir şirketin ortakları Fatma A. ile Azime D. isimli iki kadın da yer aldı. Bir şüpheli Ardahan üzerinden yurtdışına kaçmak üzere iken sınırda yakalandı. Fatma A. ile Azime D.’nin organize bir çete adına çalıştıkları ve bu çetenin dinleme kayıtlarını ihaleler için şantaj amaçlı kullandığı ileri sürüldü.

Başbakanlık’a bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda bulunan böcekle ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı derinleştirme kararı aldı. Yapılan incelemelerde dinleme skandalı ile ilgili önemli ayrıntılara ulaşıldı. Savcı Mustafa Bilgili, öncelikli olarak dinleme cihazının satın alındığı firma ile ilgili kapsamlı bir çalışma yapılması talimatını verdi. Yapılan incelemede aynı firmadan farklı isimler adı altında dinleme cihazlarının alındığı, bunun da organize bir ekip tarafından belirlenen noktalara montajlandığı tespit edildi. Bunun ardından belirlenen çete 7 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alındı. Özellikle şüphelilerden Fatma A. ile Azime D., kimlerle irtibat halinde olduğu belirlenmeye çalışıldı. Edinilen bilgilere göre; ekipler yaptıkları incelemelerde Fatma A. ile Azime D.’nin, organize bir çete adına çalıştıkları sonucuna vardı.

Zaman'ın haberine göre, yapılan teknik ve fiziki takipte, çetenin hangi şehirlerde ve hangi bürokratların makam odasına dinleme cihazları yerleştirdikleri kayıt altına alındı. Bu çerçevede belirlenen noktalardaki cihazlar savcı nezaretinde söküldü. Yapılan tespitlerde üst düzey bürokratların odalarının uzun süre dinlendiği bilgisine ulaşıldı. Kayıtların, üst düzey bürokratlara karşı şantaj amaçlı kullanıldığı belirlendi. Çetenin elindeki bilgiler vasıtasıyla kurumlardaki bazı ihaleleri aldıkları ve buradan da ciddi oranda menfaat temin ettikleri ortaya çıkarıldı. Önümüzdeki günlerde bazı kurumlardaki ihale dosyalarının incelemeye tabi tutulacağı kaydediliyor.

Öte yandan farklı illerde gözaltına alınan zanlılar, yapılan işlemlerin ardından tarifeli uçaklarla Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Zanlılara dinleme sistemi kurulması talimatını kimin verdiği ve bu amaçla Türkiye çapında kimlerin odasına cihaz yerleştirdikleri, elde edilen dinleme kayıtlarının ihale süreçlerinde kullanılıp kullanılmadığı soruldu. Şahıslar suçlamaları kabul etmedi. Savcılığın yaptığı araştırma sonucunda herhangi bir casusluk bağlantısının tespit edilemediği öğrenildi.
<< Önceki Haber Türkiye'yi sarsan olayın altından bakın ne çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER