Tutuklu polislere karşı yapılan skandal uygulamaların sonu gelmiyor

Anayasa Mahkemesi'nin polislere yapılan hukuksuz muameleler için karar vermesi bekleniyor...

Tutuklu polislere karşı yapılan skandal uygulamaların sonu gelmiyor

Avukat Ömer Turanlı Selam Tevhit soruşturmasından dolayı tutuklanan polislere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  Sahur baskını ile gözaltına alınan ve gözaltı süreçlerinde yaşanan hukuksuzluklarla gündeme gelen polisler avukatları aracılığı ile Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.
Turanlı, Anayasa Mahkemesi en üst merci olduğunu, mahkemeye hiçbir kurum ve kuruluşun yönlendirme yapamayacağını, Adalet Bakanlığı’nın görüşünün beklenmemesi gerektiğini söyledi: ''Müvekkillerimiz ciddi şekilde mağdur edilmiştir. Bu mağduriyetleri de Anayasa Mahkemesi’nin bizzat kendileri tarafından zaten tespit edilmiştir. Bu aşamadan sonra Adalet Bakanlığı’nın bir ay gibi bir bekleme süresi var. Bir ay da ek süre alma durumu var. Bütün bunlar göz önüne alındığında müvekkillerimizin mağduriyeti kat be kat artacaktır. Bizim bu şikayetlerimiz HSYK tarafından oy birliği ile karar altına alınmıştır.'' 'İRFAN FİDAN EVRAKTA SAHTECİLİK YAPMIŞTIR' Turanlı, 'HSYK oy birliğiyle Çağlayan Adliyesi’ndeki mevcut soruşturmayı yürüten İrfan Fidan'ın evrakta sahtecilik yaptığını söylemiştir' dedi.  ''Anayasa Mahkemesi’nin gerek kendi derecelerinden geçerek kabul edilebilirliğine ilişkin verdiği karar, gerekse HSYK’nın verdiği bu kararlar nazara alınarak kesinlikle Adalet Bakanlığı’nın görüşünün beklenmemesi gerekir. Yasada böyle bir zorunluluk yoktur. Bütün hukuksuzluklar kamuoyunun malumudur. Adalet Bakanlığı’nın şu ana kadar yaptığı şeyler göz önüne alınırsa bakanlık zaten objektif görüş belirtmez. Çünkü Adalet Bakanlığı bu soruşturmaların göbeğindedir. Müdahildir. HSYK seçimlerine de müdahil olması iddialarımızı ispatlayan son bir delildir.”
'SAVUNMA YAPAMIYORUZ, DOSYA HALA BİZE VERİLMEDİ' Turanlı, selam tevhit soruşturması nedeniyle hukuka aykırı şekilde tutuklanan müvekkillerinin 2 ay geçmesine rağmen tutuklamaya sebep olan selam tevhit dosyasının halen kendilerine verilmediğini de ekledi. 
'Bir avukatın savunma yapabilmesi için dosyaya ihtiyacı olduğunu, ama bu hakkın da ellerinden hukuksuz bir şekilde alındığını' belirtti. Turanlı, 'Müfettiş raporları istiyoruz ama savcı bende değil diyor' diyerek, ortadaki hukuksuzluklara dikkatleri çekti; Anayasa Mahkemesi hukukun koruyucusudur, artık bu hukuksuzluklara dur demesi gerekiyor.

<< Önceki Haber Tutuklu polislere karşı yapılan skandal uygulamaların... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER