Bilim dünyası NASA'nın keşfini konuşuyor

NASA'nın, Mars'ta bulunan bilim ve araştırma robotu Curiosity Rover yüzeyde çok ilginç şekillere rastladı.

Bilim dünyası NASA'nın keşfini konuşuyor

Uzay araştırmaları ve Mars görevi için gönderilen Curiosity Rover adlı robot Mars yüzeyinde hiç beklenmeyen bir keşif gerçekleştirdi. Bilim ve keşif robotu kızıl gezegenin yüzeyinde makineden çıkmışcasına pürüzsüz yusyuvarlak kaya bilyelere rastladı.



NASA, Mars'ta golf oynayan marslılar aramamak için; bunun kızıl gezegenin yüzeyine ait muhtemel bazı tabii olaylardan kaynaklanmış olabileceğine inandığını belirtti. Yani yağmur, su, rüzgar benzeri hava olayları buna sebep olmuş olabilir.



NASA bilim adamları top şeklindeki bu taşların yoğun materyal bir yapıya sahip olduğunu ve tortu kayalıklarda bulunan çökelti ve yağışlardan oluştuğunu tahmin ettiklerini söyledi. Tortu kayalıklar oluşurken mineraller kayaların gözeneklerine girmeye başlar. Bu mineraller yumuşak bir yapıya sahip olan tortu kayanın zıttına erozyona dayanıklıdır.



2004 yılında Mars'ta yaban mersini olarak adlandırılan bilye benzeri kaya formlarına rastlanmış ve bilim adamları bunları Mars'ta suyun varlığının ispatı olarak algılamıştı.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Bilim dünyası NASA'nın keşfini konuşuyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER