Üniversitelerde tehlikeli gerginlik

Türkiye'de tehlikeli gerginliğin sinyalleri kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Kahramanmaraş'ta birkaç gündür devam öğrenci olaylarına Ankara Gazi Üniversitesi ve Adana Çukurova Üniversitesi de eklendi.

Üniversitelerde tehlikeli gerginlik

Adana'da Çukurova Üniversitesi'nde Uludere olaylarının yıldönümünde yürüyüş yapan öğrencilerle, karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edip 100'e yakın öğrenciyi gözaltına aldı.  Üniversite kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi R1 dersliği önünde toplanan 300 kişilik grup, Uludere olaylarının yıldönümü dolayısıyla sloganlar atıp yürüdü. Yemekhaneye kadar yürüyen öğrenciler, Uludere olaylarıyla ilgili açıklama yaptı, slogan attı. Üniversitedeki sağ görüşlü öğrenciler tepki gösterince olaylar çıktı. Polis, tazyikli su ve biber gazı sıkarak eylemcileri dağıttı. Polis, öğrencileri kütüphane ile dersliklerde gözaltına aldı. Bu arada, Emniyet Müdür yardımcısı Fahri Aktaş da bir taşın isabet etmesi sonucu yaralandı. KAHRAMANMARAŞ'TA 55 GÖZALTI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında, ideolojik tartışma yüzünden çıkan olaylar üniversiteyi karıştırdı. Polis, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi'nin cam ve çerçevelerini kıran 55 öğrenciyi gözaltına aldı.
KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Yüksel Tekin’in 2 gün önce kent merkezinde dövüldüğünü öne süren karşıt görüşlü öğrenciler, dün üniversitenin Avşar Kampusu’nda taş ve sopalarla birbirlerine saldırdı. Çıkan olaylar polis müdahalesiyle bastırıldı. Bir gurup öğrencinin bu sabah İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde yeniden toplanmasıyla tırman gerginlik sözlü sataşmalarla devam etti. Gerginlik üzerine kampusa çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi.

Polisin ‘dağılın' uyarısında bulunduğu öğrenciler girdikleri fakülte binasının kapı ve pencere camlarını kırdı, kafeteryayı birbirine kattı. Ders gören öğrencilerin bu eylemde rahatsızlığı üzerine fakülte binasına giren polis, eylemci öğrenci grubuna biber gazlı müdahalede bulundu. Çevrede zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi alan polis, kızlı-erkekli 55 öğrenciyi gözaltına aldı.

Öte yandan, bazı öğrencilerin kesici aletle halk otobüsüne binerek Avşar Yerleşkesi'ne gittiği istihbaratını alan polis, Ağacalı kavşağında bir otobüsü durdurdu. Öğrencilerin üzerinde yapılan aramada 5 adet bıçak, 1 adet tornavida ve 1 adet et kancası ele geçirildi.

GAZİ ÜNÜVERSİTESİ'NDE DE KAVGA ÇIKTI Ankara Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Kavgaya, çevik kuvvet ekipleri ve özel güvenlik ekipleri biber gazı ile müdahale etti. Polisin fakültedeki güvenlik önlemi devam ediyor. AKDENİZ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTELERİ
Akdeniz Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi'nde de karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavgalar çıktı.
CİHAN
<< Önceki Haber Üniversitelerde tehlikeli gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER