'Uzlaşı ve Medya' tartışıyor

Medialog Platformu, Türkiye’de gelişen barış sürecine katkı sağlamak amacıyla Diyarbakır’da bir çalıştay gerçekleştirecek.

'Uzlaşı ve Medya' tartışıyor

Ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok medya buluşmasına ev sahipliği yapan “Toplumsal Uzlaşı ve Medya” üst başlıklı çalıştaya yerel ve ulusal düzeyde pek çok medya mensubu ve akademisyen katılacak. Medya mensupları ve akademisyenlerin toplumsal bakışı şekillendiren bir unsur olarak basını konu edineceği toplantı medyaya kendi söylem ve politikalarına eleştirel bir bakış fırsatı sunacak.

Diyarbakır Green Park Otel’de gerçekleştirilecek toplantıda, ülkede filizlenen umut verici süreçte medyanın nasıl bir rol üstlenmesi gerektiği tartışılacak. Toplumun sac ayaklarından biri niteliğindeki basının uzlaşı sürecindeki hassas konumunu tartışmak amacıyla, “Uzlaştırma ve Kışkırtma arasında Medya” başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. Toplumun ortak sesini yansıtan ya da belirleyen kurum olarak basının, ortak bir gelecek fikri ile hareket etme yönündeki konumu ise “Medya ve Ortak gelecek” başlıklı panelde tartışılacak.

Türkiye’nin içine girmiş olduğu barış ve değişim sürecini desteklemek amacıyla düzenlenen çalıştay serbest müzakere şeklinde 1 gün sürecek. Çalıştay sonunda katılımcıların görüşleri doğrultusunda hazırlanan sonuç değerlendirmesi gala yemeğinde okunarak ilan edilecek. Düzenlenecek gala yemeğine çok sayıda medya mensubu, yerel parti temsilcileri ve akademisyenlerin katılımı bekleniyor.
 
PROGRAM AKIŞI
23 ŞUBAT CUMARTESİ
10:00-12:30 1. OTURUM
“Uzlaştırma ve Kışkırtma Arasında Medya”
12:30-14:00 Öğle Yemeği
14:00-16:00 2.OTURUM
“Medya ve Ortak Gelecek”
16:00-17:00 SONUÇ BİLDİRGESİ
17:30-19:00 Diyarbakır Şehir Turu
19:00-20:00 Akşam Yemeği
20:00-20:30 Hava Alanı Ulaşım
<< Önceki Haber 'Uzlaşı ve Medya' tartışıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER