Vali Mutlu: İzin vermeyeceğiz

Vali Mutlu: Taksim'de yapılmak istenen gösterilere izin verilmeyecek.

Vali Mutlu: İzin vermeyeceğiz

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim olaylarına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Vali Mutlu'nun sözleri şöyle;

- Taksim'de yapılmak istenen gösterilere izin verilmeyecek. Vatandaşlarımızdan Taksim yönüne gelmemelerini rica ediyorum. Taksim'e geldiklerinde çatışma ortamı isteyen gruplara fırsat vermiş olurlar. Bir kez daha bunun sakıncalı ve sıkıntılı olduğunu belirtmekte fayda görüyorum.

- Bütün bu huzur ortamını tesis edebilmek için alınan yoğun tedbirler yaralanma vakalarımız oldu. 2 emniyet görevlimiz bu olaylarda tabanca kullanılmak suretiyle yaralandı. Bir tanesi kasıklarından diğeri de ayağından olmak üzere iki kurşun aldı. Sağlık durumları iyiye gidiyor. 

- İlk kez İstanbul'da silah kullanıldığı için çok dikkat çekici oldu. Provokatörlere karşı dikkatli olunmasını bir kez daha yineliyorum. Maalesef taşın, molotofun ötesinde silah da kullanabilecek cüreti gösterebilmişlerdir.

- Çanakkale'de bir trafik kazasında yaralanmış olan bir çocuğumuzun görüntüleri dün Taksim olaylarında yaşanmış gibi servis yapıldı. Bunu benzeri yine emniyet TOMA aracı altında bir hanımefendinin ezdiği şekilde haberler yaygınlaştırıldı. Bunun da yalan olduğunu, bu kadıncağızın, bu hanımın TOMA'nın önünde duran bir hanım olduğunu paylaşmıştım. Toplumu acite edici haberleri bu ortamda ısrarla paylaşıyorum.

- 16:00'da yapılmış olan çağrı huzur ortamını bozacak niteliktedir. Bu nedenle halkımızın çağrılara itibar etmemesi, daha sonra bu imkanların hukukun içinde kullandırılabileceğini, ancak bu ortamın sağlıklı olmayacağını ve bu çağrılara katılınmaması hususunu belirtiyorum.

- TOMA'larda bazı araçlarda rengi koyu olan su da püskürtülüyor. Bu da ilaçlı bir sudur. Ancak hiç bir şekilde kimyasal nitelikli bir su değildir. Bugüne kadar da kullanılmıştır. Bunun kimyasal kullanıldı diye çarpıtılması tamamen acite etmeye yönelik davranışlardır. Bu tür suların önüne, göstericiler bile bana da su at diye rahatlıkla geliyor. Biz bunu sıkmak istemiyoruz, ama göstericiler de iyi biliyorlar ki bu suyun kimyasalla bir ilgisi yoktur. - Toplam gözaltı işlemlerinin sayısı 22'dir. Ama 'Çarşı Grubu'ndan 22 kişi alındı' derseniz büyük hata olur. Tamamı Çarşı Grubu ile bağlantılıdır demek haksızlık olur. Birkaç kişi taraftarlık hüviyetini taşıyan kişidir. Doktorlardan da bir gözaltı işlemi var. Sağlıkçılar insanlara tıbbi yardım adı altında bir takım yerlerde hizmet veriyorlar. Bunlar çok dikkat çekici faaliyetler. Tıp mesleği onurunu bütün insanlığı ayrım yapmaksızın kucaklaması noktasında saygı duyuyoruz. Ancak göstericilere, adeta gösteri alanları içine girerek onlarla birlikte hareket etme şeklinde tespit edilen görüntüler varsa bununla ilgili işlem yapacağız. - Göstericilerin bu tür mekanlara sığınarak hareket etmesi de fevkalade dikkat çekicidir. Bunlara karşı elbetteki emniyet güçleri Ceza Muhakemeleri Usul Kanunu'nun gerektirdiği işlemi ve gözaltına alma işlemlerini de yaparlar. Şu ana kadar bu mekanlara girmedik. Ama gerekirse adli makamlarla görüşerek, bunları da yapabiliriz. Çok net olan birşey vardır. Bir kısım göstericiler, sırtlarını bu mekanlara dayamak suretiyle bu mekanları kullanmaktadır. Bunlara yönelik dünden beri aldığımız tedbirler vardır. Bu mekanları kullanmamaları işgal etmemeleri noktasında bu tedbirlerimizi sürdüreceğiz.

<< Önceki Haber Vali Mutlu: İzin vermeyeceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER