YHT bilet fiyatlarına anket

Ankara-İstanbul YHT bilet fiyatları, yapılacak anket sonucu belirlenecek...

YHT bilet fiyatlarına anket

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Demiryolu Ansiklopedisi ve Demiryolu Sözlüğü'nün tanıtımı nedeniyle Ankara Garı'nda basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Karaman, "Ankara-İstanbul YHT biletlerinde promosyonlar olacak. Bilet fiyatlarını belirlemek için 2014 Ocak ayında bir anket yapmayı planlıyoruz. Bilet fiyatlarını Ocak, Şubat ayında belirleriz" dedi.

'DAĞI KALDIRDIK'

Karaman, Ankara-İstanbul YHT hattının elektrifikasyon çalışmasının yapıldığını, birkaç eksikliğin tamamlanmasının ardından testlere başlayacaklarını kaydetti.

Proje güzergahında yer alan Bilecik civarında bir köyde heyelan oluştuğu için buradaki dağı tümüyle kaldırdıklarını anlatan Karaman, eksikliklerin tamamlanmasının ardından Eskişehir-İnönü arasında başladıkları testleri, tüm proje üzerinde yürüteceklerini söyledi.

Karaman, projeyi, şubat sonu, en geç mart başında hizmete açacaklarını da bildirdi.

'ERKEN REZERVASYON GELİYOR'

TCDD Genel Müdürü Karaman, Ankara-İstanbul YHT bilet fiyatları için önceki yıllarda araştırma yaptıklarını belirterek, ankete katılanların yüzde 80'inin "bilet fiyatı 50 doların altında olursa YHT'yi tercih edeceğini" belirttiğini aktardı.

Karaman, "Bu eski bir araştırma. Ankara-İstanbul YHT biletlerinde promosyonlar olacak. Bilet fiyatlarını belirlemek için 2014 Ocak ayında bir anket yapmayı planlıyoruz. Bilet fiyatlarını ocak, şubat ayında belirleriz" dedi.

Karaman, TCDD Genel Müdürlüğünün erken rezervasyon sisteminin 1 Ocak'ta devreye gireceğini de bildirer6ek, "Hem konvansiyonel hem de hızlı trenlerde erken rezervasyonla erkenden bilet alan ucuz alacak, geç alan normal fiyatından alacak" diye konuştu.

AA

<< Önceki Haber YHT bilet fiyatlarına anket Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER