YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz intihara kalkıştı

28 Şubat davasının tek sivil sanığı YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz Sincan Cezaevi'nde intihara teşebbüs etti.

YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz intihara kalkıştı

28 Şubat davası kapsamında tutukluluk halinin devamına karar verildiğini Sincan Cezaevi’nde öğrenen dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz, “benim ne suçum var, beni niye tutuyorlar” dedikten sonra eline geçirdiği kesici bir aletle bileklerini çizerek intihara teşebbüs etti

İlk müdahalesi cezaevi içindeki revirde yapılan Gürüz, ardından Sincan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Gözetim altında tutulan Gürüz, daha önce de cezaevinde rahatsızlanmış ve Ankara Numune Hastanesi’nde anjiyo olmuştu.

Milliyet'te yer alan habere göre; 1 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan ve psikolojisi bozuk olduğu öğrenilen Gürüz’ün, tutukluluk halinin devamı yönündeki mahkeme kararını öğrenince eline geçirdiği kesici bir aletle bileklerini çizdiği belirtildi. Gürüz’e anında müdahale edilerek, önce cezaevi içindeki revire kaldırıldı ve ilk müdahalesi burada yapıldı. Gürüz, daha sonra kontrol amaçlı Sincan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Psikolojisinin bozuk olduğu öğrenilen Gürüz’ün, sağlık durumunun iyi olduğu, ancak gözetim altında tutulduğu öğrenildi. 28 Şubat davasının tek sivil tutuklusu olan Gürüz, daha önce de cezaevinde rahatsızlanmıştı. Hastaneye kaldırılan ve bir damarında tıkanıklık tespit edilen Gürüz’e Ankara Numune Hastanesi’nde anjiyo yapılmıştı.


<< Önceki Haber YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz intihara kalkıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER