Yahya Alkın Hocaefendi'den anlam dolu 'Kimse Yok mu' tepkisi

Diyanet camiasında "Hocaların Hocası" olarak bilinen Tefsir uzmanı emekli Müftü Yahya Alkın, Kimse Yok mu Derneği’nin ‘izinsiz yardım toplama’ yetkisinin kaldırılmasına tepki göstererek önemli uyarılarda bulundu.

Yahya Alkın Hocaefendi'den anlam dolu 'Kimse Yok mu' tepkisi

Yapılanın zulüm olduğunu söyleyen Alkın Hoca, “Bu vebalin altından kalkamazsınız. Allah bunun hesabını sorar.” dedi. Fakir fukaranın ve yetimin sofrasına giden hayırları engellemenin Kur’an-ı Kerim’de ve sünnette yeri olmadığını vurgulayarak, “Hiçbir gerekçe gösterilmeden birtakım bahaneyle dünya çapındaki bir yardımı engellemeye kalkarsanız unutmayın Mahkeme-i Kübra var, orada hesap veremezsiniz.” diye konuştu. 

Yahya Alkın’ın uyarıları şöyle:

"AYNI HUKUKSUZLUĞA BAŞKA DERNEKLER DE MARUZ KALIR: Bir derneği hiçbir gerekçe göstermeksizin kapatmak çok büyük bir vebaldir. Bu vebalin ve günahın altından kalkmak kolay değil. Bu sözümü sadece Kimse Yok mu için söylemiyorum. Yarın aynı baskı ve hukuksuzluk başka derneklerin başına da gelebilir. İster Kimse Yok mu Derneği olsun ister İHH olsun ister başka bir dernek olsun hiç fark etmez, benim için İslami ölçüyü söylüyorum: Böyle büyük dünya çapında yardım ulaştıran hayır kurumunu engellemeye kalkmak, en büyük veballerden birisidir.

GAYRETULLAHA DOKUNUR: Kimse Yok mu’ya karşı somut olarak ortaya konulamayan iddialar sonucu büyük hasenatlar ufak seyyiatlara feda edilmemeli. Bu durum insafla, izanla bağdaşmaz. Elimizi vicdanımıza koyarak hareket etmeliyiz. Politik mülahazalar sonucu yardımların engellenmesi gayretullaha dokunur. Kurban Bayramı için birçok insan, çoluğunu çocuğunu evde bırakarak dünyanın birçok ülkesine yardım götürmek için gitti. Bu fedakârlıkların politize edilmesi halinde iş çığırından çıkar ve orada adalet, hakkaniyet kalmaz.

HAYIRLARA MANİ OLMAK ŞERDİR: Devlet olarak her türlü imkân elinizde var. Herhangi bir kurumu denetlemek kanunlar çerçevesinde sizin vazifeniz. Eğer bir kusuru varsa ikaz edersiniz. Kalkıp da birtakım suizanla, bahaneyle dünya çapındaki bir yardımı engellemeye kalkarsanız Mahkeme-i Kübra var, orada hesap veremezsiniz. Hayırlara mani olmak, milyonlarca fakir fukaraya ulaşacak yardımı engellemek şerdir. Bu yapılan hangi imanla, hangi izanla anlaşılabilir Allah aşkına?

BÜYÜK MUSİBETLER BU TÜR UYGULAMALARDAN GELİR: Ziya Paşa’nın meşhur bir sözü var: ‘Rızka mani olanın rızkını Allah keser.’ Politik mülahazalarla binlerce insanın rızkını engellerseniz, bu iş gayretullaha dokunur. O Afrika ki, senede milyonlarca insan açlıktan ölüyor. Böyle insanlara her türlü fedakârlığı gösterip yardım edilirken siz bu yardımı keseceksiniz. Umumi felaketler, bu gibi şeylerden gelir."ZAMAN

<< Önceki Haber Yahya Alkın Hocaefendi'den anlam dolu 'Kimse Yok mu' tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER