Yalancının mumu yatsıya kalmadı, 3 saniyede söndü

Yandaş medya, 22 Temmuz'da başlatılan polislere yönelik operasyonlarla ilgili algı oluşturma çalışmalarına devam ediyor.

Yalancının mumu yatsıya kalmadı, 3 saniyede söndü

Son olarak Yeni Şafak, manşetten verdiği haberini yine kendisi yalanlayarak gazetecilik ilkelerini bir kez daha çiğnedi. Polis müdürlerine isnat edilen yasadışı dinlemelerin hep aynı hakimlerin onayı ile yapıldığını öne süren Yeni Şafak, haberin devamında kararların aynı hakimlerle değil, toplam 52 hakimin onayıyla alındığını belirterek kendi haberini yalanlamış oldu. 

BAŞLIK AYRI, İÇERİK AYRI

Operasyonlar neticesinde tutuklanan polis müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın masum insanları dinlediğini iddia eden Yeni Şafak, müfettiş raporlarını dayanak olarak gösterdi. “Biri onayladı diğeri dinledi” başlığıyla verilen haberde “Polis şefleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın, hiçbir örgüt ve suç bağlantısı bulunmadığı halde yaptıkları dinlemelere hep aynı hâkimler onay verdi.” ifadesi kullanıldı. Bazı hâkimlerin isimlerinin onay sayısı ile birlikte kullanıldığı bu habere rağmen, iç sayfalarda aynı konuyla ilgili çelişkili ifadeler kullanıldı.

Manşette oluşturulmaya çalışılan ‘tek hâkim' algısına karşın haberin devamı olarak “Dinleme skandalında 52 hâkimin onayı var” başlığıyla verilen haberde, Yılmazer ve Demirhan dönemlerinde alınan dinleme kararlarında 52 farklı hâkimin imzasının bulunduğu ifade edildi. Yine aynı haberde yer alan “Uygun hâkim bulup dinlediler” iddiası da herhangi bir dayanak gösterilmeden ve içerikle ilgisiz olarak alt başlık olarak verildi. Yeni Şafak'ın aynı haberin içeriğinde iki farklı iddiayı dile getirmesi ve manşetten okuyucularını yanlış yönlendirme çabası büyük tepki topladı.

<< Önceki Haber Yalancının mumu yatsıya kalmadı, 3 saniyede söndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER