Yalçın Akdoğan'dan Yeni Asya'ya gözdağı mı?

Yeni Asya gazetesi bugün bazı gazetelere verdikleri ilanlarla Risale-i Nurların devlet tekeline alınmasına tepki gösterilmesi çağrısında bulundu. Bunun üzerine Başbakan'ın danışman Yalçın Akdoğan Yeni Asya Gazetesini aradı...

Yalçın Akdoğan'dan Yeni Asya'ya gözdağı mı?

Yeni Asya Gazetesi, Risale-i Nur'ların basımının devlet tekeline alınmasına yol açan kanun için kamuoyuna bir çağrıda bulundu.
 
Gazete bugünkü manşetinde kamuoyuna "Risale-i Nur 'a devlet tekeli getiren çağ ve hukuk dışı kanuna demokratik tepkinizi gösterin" diye seslendi.
 
Yeni Asya bununla birlikte bazı gazetelerde konuyla ilgili ilan verdi. "Demokrat Nur Talebeleri" imzalı ilanlar Hürriyet, Milliyet, Posta, Vatan, Taraf ve Milat gazetelerinde yayınlandı. 
 
Medyada geniş yankı bulan bu ilanlar yayınlanmadan önce hükümet kanadını hareketlendirdi. 
 
Rotahaber'den Umut Yavuz'un haberine göre, Yeni Asya Gazetesi Reklam Müdürü Ender Küçük, ilanların beklediklerinden çok daha büyük ses getirdiğini belirterek, hükümet kanadından ve muhalefetten çok sayıda telefon aldıklarını söyledi. 
 
YALÇIN AKDOĞAN YENİ ASYA'YI ARADI
 
Yeni Asya Gazetesi'nin reklam müdürünü arayan isimlerden biri de Başbakan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan'dı. 
 
Akdoğan ilanlar yayına verilmeden önce Yeni Asya Gazetesi reklam müdürünü arayarak seçimler öncesinde bu şekilde ilanlar verilmesinin doğru olmadığı konusunda uyarıda bulundu. Akdoğan telefonda, "Hiçbir grup bu dönemde hele de seçimlerden önce böyle bir ilanı yayınlayamaz. Siz yine de yayınlayacak mısınız?" dedi. 
 
AKDOĞAN: BİZİM HEDEFİMİZ PARALEL YAPI, İLANI YAYINLAMAYIN
 
Yalçın Akdoğan konuşmanın devamında, "Bizim hedefimiz paralel yapı. Sizinle bir işimiz yok. Böyle bir ilanı seçimlerden önce yayınlamanızın bir anlamı yok" diyerek uyarıda bulundu. 
 
Akdoğan'ın ifadeleri karşısında şaşıran Yeni Asya Reklam Müdürü, "Risale-i Nurlar bizim için önemlidir. Bu yaptığımız ise Risale-i Nurların devlet tekeline alınmasına karşı verilmiş bir demokratik tepkidir. Ama isterseniz ben size ilgili abilerin telefonlarını vereyim onlarla da bir görüşün." dedi. Reklam müdürünü vazgeçiremeyeceğini anlayan Yalçın Akdoğan da, "Biz istediğimiz kişiye istediğimiz zaman ulaşırız, sizin bize telefon vermenize gerek yok" diyerek görüşmeyi sonlandırdı. 
 
YANDAŞ MEDYA YAYINLAMAK İSTEMEDİ
 
Hükümete yakın medya kanadının ilanları yayınlamayı kabul etmediğini anlatan Yeni Asya Reklam Müdürü Ender Küçük, diğer gazetelerin de yayından önce çok tereddüt ettiklerini ama yine de ilanları yayınlatmayı başardıklarını ifade etti. 
 
Küçük, CHP ve MHP genel merkezlerinden de arandığını söyleyerek, "CHP ve MHP'li vekiller Meclis'te bu işin takipçisi olacakarını söyleyerek tebrik ettiler. Bir AK Parti milletvekili de aradı. Ağzına geleni söyleyerek telefonu yüzümüze kapattı. Ne söylediğini bile anlayamadım" dedi.
 
Yeni Asya Reklam Müdürü Ender Küçük, Risale-i Nurların devlet tekeline alınması hukuksuzluğu karşısında mücadelelerini sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. 

<< Önceki Haber Yalçın Akdoğan'dan Yeni Asya'ya gözdağı mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER