Yeni Akit'in Hocaefendi haberi bildiğiniz yalan çıktı!

Akit gazetesi iftira ve yalan üzerine kurulu gazeteciliğe hız kesmeden devam ediyor.

Yeni Akit'in Hocaefendi haberi bildiğiniz yalan çıktı!

Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında bugün 1. sayfadan verilen ‘Rabin oğlu Fetullah' başlıklı asılsız ve düzmece haber de öğleni görmeden yalanlandı.

Yalan bülteni gazete, Hocaefendi'nin merhume annesinin Rafia diye bilinen ancak resmi kayıtlarda Rabia olarak geçen isminin, bir Yahudi ismi olan Rabin olduğu şeklinde çirkin bir iftira attı. Hocaefendi hakkında algı operasyonu yapmaya çalışan Akit adlı yayın organının delil olarak gösterdiği ‘Pasaport İstek Formu' belgesine dikkatli bir şekilde bakıldığında aslında iddia ettiklerinin aksine Rabia yazdığı çıplak gözle görülüyor. Hocaefendi'nin kimlik bilgilerinde de anne bölümünün karşısında Rabia yazdığı açıkça görülüyor. Hocaefendi'nin verdiği vekaletnamelerde de anne adının Rabia olarak yazıldığı görülüyor.

İFTİRA İLE ALGI OPERASYONU YAPIYORLAR

Akit  adlı hükümet yandaşı gazete, edep haya sınırlarını aşarak Hocaefendi ve ailesi için Yahudi kökenli şeklinde bir algı oluşturup karalamayı amaçlıyor. Haberle ilgili açıklama yapan Fethullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, “‘Rabia' yazan isim ‘Rabin' diye sunularak oluşturulan senaryo, gelinen kara propagandanın seviyesini göstermesi açısından önemlidir. İyi niyet yoksunu kişilerin kendi görme kusurlarından kaynaklı hatayı dahi bir senaryoya dönüştürme çabaları yapılan saldırıların ne kadar bilgi kaynaklı olduğunu göstermesi açısından da manidardır.” şeklinde konuştu.

EN UFAK BİR TEYİT ÇABASI YOK


Avukat Albayrak, araştırma, bilgiyi teyit etme gibi en basit gazeteciliğin gereklerinin yapılmadığın ifade ederek, hazırlanan haberle ilgili olarak yasal haklarını savunacaklarını açıkladı.



Büyük halini görmek için tıklayınız
<< Önceki Haber Yeni Akit'in Hocaefendi haberi bildiğiniz yalan çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER