Yeni Akit'in karalama kampanyası yine tutmadı

Gaziantep’te kiraladıkları binada dershanecilik yapan FEM Akademi’nin, yaşlı bir çifti dolandırdığını iddia eden Yeni Akit gazetesinin haberini kurumun avukatı belgeyle yalanladı.

Yeni Akit'in karalama kampanyası yine tutmadı

Safa Özel Öğretim Hizmetleri ve Eğitim Araçları Sanayi ve Ticaretavukatı Celalettin Terlemez, Yeni Akit gazetesinin bugün manşetten verdiği 'Himmet Zimmet Oldu' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Gaziantep’teki FEM Akademi binasının kira olduğunu belirten avukat Terlemez, kira sözleşmesini de göstererek gazetenin yalan haberini hukuki açıdan da takip edeceklerini belirtti. 

Yeni Akit gazetesinin, "17-25 Aralık darbe girişimleri ve kirli ilişkileri ile anılan paralel yapının, Gaziantep’te birikimlerini öğrenci yurdu yapılması için cemaate bağışlayan yaşlı çifti sahte belgelerle aldatarak, 3 arsayı FEM Akademisi’ne dönüştürdüğü ortaya çıktı" şeklindeki haberinin doğruyu yansıtmadığını belirten avukat Terlemez, "Safa Özel Öğretim Hizmetleri ve Eğitim Araçları Sanayi ve Ticaret AŞ hakkında tamamı gerçek dışı, asılsız ve ticari itibarı zedeleyici yalan haber yapılmıştır. Zira haberin içeriğinde müvekkil şirkete ait FEM Akademi Dershanesi’nin, Nurettin ve Afife Uras isimli yaşlı çifte ait 3 adet arsanın öğrenci yurdu olarak bağış alınması; Uras çiftinin sahte belgelerle vakıf kurulduğu iddiası ile dolandırılması, daha sonra bu arsalardaki yapıların dershaneye dönüştürülmesi ile ilgili hiçbir şekilde ilgisi ve alakası bulunmamaktadır." açıklamasını yaptı.

FEM Akademi Dershanesi’nin 01.12.2013 tarihinde Yeniçağ Organizasyon Turizm ve Özel Öğretim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ isimli şirket ile yapmış olduğu kira sözleşmesi ile kiraladığını belirten avukat Terlemez, açıklamasına şu şekilde devam etti: "Haberde bahsi geçen 2010 yılı ve sonrasında zikredilen ve tarafına atfedilen olaylar ile hiçbir şekilde ilgi ve alakası bulunmamaktadır. Tamamen gerçek dışı ve bir karalama kampanyasının ürünü olan bu haberin içeriği ve veriliş tekniği ile müvekkil Safa Özel Öğretim Hizmetleri ve Eğitim Araçları Sanayi ve Ticaret AŞ okuyucu nezdinde küçük düşürülmüş, kişilik haklarına saldırıda bulunulmuş, müvekkilimin itibarının kamuoyu önünde fazlasıyla zedelenmesine neden olunmuştur. Bu konuda gereken hukuki süreç titizlikle takip edilecek olup; kamuoyunun bilgi ve takdirlerine saygıyla duyurulur."



Cihan
<< Önceki Haber Yeni Akit'in karalama kampanyası yine tutmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER