Yeni Şafak kendi kendini tekzip etti

Son dönemlerde tartışmalı haberleri ile gündeme gelen Yeni Şafak Gazetesi bugün kendisiyle çelişen bir habere imza attı.

Yeni Şafak kendi kendini tekzip etti

Daha önce Konya emniyetinin araç taleplerini yerine getirmediği için operasyona maruz kaldığını belirttiği Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun için bugün yeni bir iddia ortaya attı. Yeni Şafak, bugün ki sürmanşetinde işadamı Argun'un cemaatin yurt talebini reddettiği için komploya maruz kaldığını ileri sürerek bir yıl önceki haberiyle çelişti.

İHALEYE FESAT, OLDU ŞANTAJ!
Yeni Şafak gazetesi, Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun'a  'ihaleye fesat karıştırmak' ve 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' suçlamalarıyla verilen ceza ile ilgili soruşturmanın gerekçesini çarpıttı. Gazetenin bugünkü birinci sayfasında yeralan  'Ya yurt ya hapis' başlılı haberde, işadamı Argun'un cemaatin yurt talebini reddedince evine böcek yerleştirdiği ve hukuksuz yargılamayla 180 yıl hapis cezasına çarptırıldığı iddia edildi. Oysaki aynı gazete 18 Ocak 2013 tarihinde 'Emniyet müdürü tuzak kurdu' başlıklı haberde Nusret Argun'un dönemin Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu'yla yaşadıkları bir husumete nedeniyle operasyona maruz kaldığını belirtmişti. Nusret Argun da 2009 yılında mahkemede verdiği ifadede "Emniyet'in araç isteklerini yerine getirmedim. Üzerime geldiler." demişti.



Nusret Argun ne ile suçlanmıştı?
Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada  Okyanus Şirketler Grubu Başkanı Nusret Argun, 'örgüt lideri olmak, görevi kötüye kullanmak, örgüt kurmak, edimin ifasına fesat karıştırma, özel belgede sahtecilik, soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek, ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet vermek' suçlamasıyla 180 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edildi. Şirketin avukatı tutuklu İlker Turdan da 'örgüt üyesi olma, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet vermek' iddiasıyla 42 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası aldı.

 
<< Önceki Haber Yeni Şafak kendi kendini tekzip etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER