Yeni yılda hava durumu nasıl olacak?

Hava durumuyla ilgili son tahminler ne yönde?

Yeni yılda hava durumu nasıl olacak?

Yapılan son Hava durumu değerlendirmelerine göre; Ülkemizin genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin'in kıyıları, Bursa ve Balıkesir'in kuzey çevreleri ile sabah ilk saatlerde olmak üzere Tekirdağ'ın doğusu, Samsun ve Erzincan çevrelerinin hafif yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus bekleniyor.


HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve batı kesimler 
RÜZGAR: Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara' da kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

BUZLANMA VE DON UYARISI: İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 
<< Önceki Haber Yeni yılda hava durumu nasıl olacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER