217 bin abonenin elektriği kesiliyor

1 Ocak’tan itibaren, borcunu ödememekte direnen ve kaçak elektrik kullanan 217 bin abonenin elektriği kesilecek.

217 bin abonenin elektriği kesiliyor

Dicle Elektrik, Güneydoğu’da kaçak elektriğe karşı uygulanamayan müeyyideleri tavizsiz biçimde yürürlüğe koyma kararı aldı.

Abonelerin eski borcunu ödeyebilmesi için faiz affı dâhil birçok kolaylık sağlayan şirket, 1 Ocak’tan itibaren, Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak’ta borcunu ödememekte direnen ve kaçak elektrik kullanan 217 bin abonenin elektriğini kesecek. Uygulamayla faturasını düzenli ödeyenlere kaliteli ve kesintisiz enerji sağlanması hedefleniyor.

Yüz binlerce aboneye mektup ve SMS ile ulaşan Dicle Elektrik Perakende Satış AŞ (DEPSAŞ), bu sürede uyguladığı faiz affı kampanyasını 31 Aralık 2013’te bir daha yenilenmemek üzere sona erdiriyor. Büyük bir katılım olmasına rağmen, kampanya süresince borcunu ödeyemeyen 217 bin abonenin elektriği kesilecek. Geçmiş dönemlerde yeterli ve sıkı denetim uygulanmaması nedeniyle özellikle bölge illerinde yaşanan kayıt dışı elektrik kullanımı ve borcunu ödememe alışkanlığının, özelleşme sonrası değiştirilmesinin sağlanabilmesi için başlatılan çalışmalar hız kesmeden sürüyor.

Zaman gazetesinin haberine göre, Dicle Elektrik bölgesinde bu sebeplerden dolayı elektrik enerjisi kesilen abonelerin, borcunu ödemeden mühürleri kırarak enerji almaya devam etme alışkanlığı can güvenliklerini de tehlikeye sokuyor. Bunun yanı sıra, ceza kanunlarında suç olarak tanımlanan bu müdahale nedeniyle aboneler, kayıt dışı ‘kaçak yollarla’ elektrik enerjisi kullanmaktan ötürü ‘karşılıksız yararlanma’ suçu işlemekten hapis cezası dahi alabiliyor. Söz konusu aboneler bununla birlikte parasal müeyyideler ve ‘kamusal haklardan men’ ile sonuçlanan cezalarla da karşı karşıya kalabiliyorlar.


<< Önceki Haber 217 bin abonenin elektriği kesiliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER