Yeşil için çarpıcı bir adım atıldı

Ankara Başsavcı Vekilliği faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkardı.

Yeşil için çarpıcı bir adım atıldı

Ankara Başsavcı Vekilliği, eski MİT’çi Korkut Eken’in “yaşıyor” dediği ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’la ilgili yakalama kararı çıkardı. Savcılık, İçişleri ve MİT’e yazı yazarak Yeşil’in yaşayıp yaşamadığına ilişkin kayıtları istedi.

KAYITLAR İSTENDİ

Türkiye’nin karanlık yılları olarak adlandırılan 1990’larda gerçekleşen faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturma yürüten Ankara Başsavcılığı çarpıcı bir adım attı. Başsavcılık, yıllardır hayatta olup olmadığı tartışma konusu olan ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım hakkında yakalama kararı çıkardı.

Bugün'ün haberine göre Savcılık, İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) yazı yazarak Yeşil’in yaşayıp yaşamadığına ilişkin kayıtları da istedi. Savcılığın, soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade veren Emniyet İstihbarat Dairesi’nin kurucularından Korkut Eken’in, “Yeşil yaşıyor. Beni öldürmek için suikast silahı olan Kanas sipariş etti. Kayıtlar devletin elinde. Konuşursa karanlık dönem aydınlanır.’’ ifadesi üzerine böyle bir adım attığı belirtildi.

12 KİŞİYE AĞIR SUÇLAMA

Öte yandan TMK 10. maddeyle görevli savcı Mustafa Bilgili tarafından yürütülen soruşturmada iddianame de tamamlandı.

MÜEBBET TALEBİ

Savcılık aralarında eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar ve eski Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin’in de olduğu 12 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlayarak Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine sundu. İd­di­ana­me­de 12 ki­şi­ye, ‘Cü­rüm iş­le­mek ama­cıy­la te­şek­kül oluş­tur­ma­’ suç­la­ma­sı yö­nel­til­di.

‘Yaşadığını 2 yıl önce söylemiştim’

CHP eski Milletvekili, AK Parti Tunceli İl Başkanı Sinan Yerlikaya, Korkut Eken’in ifadesiyle yeniden gündeme gelen ‘Yeşil’ kod adlı Mahmut Yıldırım’ın geçmişte Tunceli’de faaliyetlerde bulunduğunu söyledi.

MECLİS’TE DİLE GETİRDİM

“Ben 1990’lı yıllarda TBMM’de görev yapıyordum, köy yakmalarını Meclis’te gündeme getiren tek milletvekiliydim” diyen Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuyu hiç korkmadan çekinmeden çıkıp Meclis kürsüsünde haykırdım. ‘Köylerimizi asker yakıyor’ dedim. Sonuçta olayların ne kadar ortaya çıktığı malum, bir başka gerçekte vatandaşımız çok büyük zararlar gördü. Ben o dönemde de doğru söyledim, kimseye iftira etmedim şimdi de doğruları söylüyorum. O dönem Yeşil ve Yeşil türü birtakım melunlar vardı. Onun gibi faili meçhul cinayetler işleyenler vardı. Ben onlarla mücadele ettim, bunu herkes biliyor. Şu anda Korkut Eken’in ifadesiyle tekrar gündeme geldi. Oysa 2 yıl önce ben açıklamıştım yaşadığını. Ben Yeşil’in yaşadığını biliyordum. Çok inandığım, güvendiğim insanlardan haberler geliyordu, ‘Yeşil burada ve şurada’ diye.”

<< Önceki Haber Yeşil için çarpıcı bir adım atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER