Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu dünyanın dilinde!

100 Milyar Euro'nun döndüğü öne sürülen rüşvet ve yolsuzluk iddiaları dünya gündeminde. Arka arkaya açıklamalar geliyor.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu dünyanın dilinde!


Büyük yolsuzluk şebekesiyle ilgili iddialar herkesin dilinde... Sivil toplum kuruluşları konuyu yakından takip ediyor. TÜSİAD bu konuda yazılı açıklama yaptı. Rüşvet iddiaları için "vahim bir tablo" dedi. Hukukun üstünlüğüne dikkat çekti. 

TÜSİAD: "17 Aralık 2013 gününden bu yana gündemdeki yolsuzluk ve rüşvet iddiaları vahim bir tablo ortaya koymaktadır. Bu iddialar yargı sürecinde ele alınırken, bu süreci gölgeleyecek eylem ve söylemlerden kaçınılması, yargı bağımsızlığına ve hukuk devleti ilkelerine bağlı kalınması gereklidir."

Uluslararası Şeffaflık Derneği, "Yolsuzluk iddiaları, kamu vicdanını tatmin edecek yöntemlerle araştırılmalı" dedi.

Dernek açıklaması: "Yolsuzluk iddialarının kamu vicdanını tatmin edecek yöntemlerle araştırılması ve aydınlatılması şeffaf ve hesap verebilir bir demokrasinin gereğidir."

Avrupa İçin Liberaller ve Demokratlar İttifakı Başkan Yardımcısı Alexander Graf Lambsdorff, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasında polis müdürlerinin görevden alınmasını ve dosyaya yeni savcılar eklenmesini eleştirdi.  "Yargı bağımsızlığı konusunda çok endişeliyiz." dedi.

Bir açıklama da MÜSİAD'dan geldi. MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, "Nerede ve kim tarafından gündeme getirilirse getirilsin, muhtevası ile muhataplarına bakılmaksızın yolsuzluk ve rüşvet iddialarının sonuna kadar araştırılması ortak arzumuzdur." dedi.
<< Önceki Haber Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu dünyanın dilinde! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER