Güney Afrika lideri Zuma, Ankara patlaması için başşağlıgı mesajı yayınladı


Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, 13 Mart'ta 37 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı için başsağlığı mesajı yayınladı. Zuma resmi açıklamasında, Türkiye hükümetine, Türk halkına ve özellikle saldırıda hayatını kaybedenlere 'en içten taziyelerini' sundu.

Zuma, Güney Afrika Devlet Başkanlığı'nın internet sayfasında yer alan açıklamasında şunları söyledi: "Önemli sayıdaki can kaybının ardından Güney Afrika olarak Türk halkının kederini paylaşarak yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörizm'in hiçbir çeşidine göz yumulamaz. Türkiye'de son altı ayda yaşanan can kayıpları, çatışmaları barışcıl yöntemlerle çözme çabalarını engelleyemez. Bu bağlamda Güney Afrika hükümeti olarak Türk hükümetine barış ve istikrar korumak için azmini olma çağrısında bulunuyoruz."

Jacob Zuma mesajını, "Güney Afrika olarak terörizmin her çeşidini kınamakta uluslararası komite ile beraber hareket etmeye devam ediyoruz ve Türkiye Cumhuriyeti ile dayanışma içerisinde bulunarak, ölen vatandaşların yasını tutuyoruz." cümleleri ile tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Afrika lideri Zuma, Ankara patlaması için başşağlıgı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER