Güney Kore Hava Kuvvetleri, 3 boyutlu yazıcıyla uçak yedek parçası üretti


Güney Kore Hava Kuvvetleri, özel geliştirilmiş 3 boyutlu yazıcıyla uçakların motor kısmına ait yedek parçayı üretmeyi başardığını duyurdu.

Hava Kuvvetleri sanayisi, 3 boyutlu yazıcıyla yaklaşık 14 adet F-15K model savaş uçağının motoru için yüksek basınçlı türbin örtülerini üretmeyi başardıklarını açıkladı. Böylelikle hem zaman, hem de para açısından büyük tasarruf edildiği bildirildi.

Tanesi yaklaşık 35 bin dolar olan ve tedariki 60 gün çeken yedek parçaların, 3 boyutlu yazıcı teknolojisi sayesinde sadece 3 milyon Won'a (yaklaşık 2 bin 600 dolar) mal olduğu ve tedarik süresinin de 20 güne indirgendiği belirtildi.

Savaş uçakları için yedek parçayı üretebilen 3 boyutlu yazıcının, Hava Kuvvetleri sanayisi ve İnsstek isimli yerli firmanın ortak çalışmasıyla iki yıl gibi kısa bir sürede geliştirildiği kaydedildi. Savaş uçaklarının motor üreticisi olan ABD'nin GE Aviation şirketinin, Güney Kore'de 3 boyutlu yazıcıyla üretilen motor yedek parçalarının kalitesi ve güvenliğini onayladığı aktarıldı.

Öte yandan, üç boyutlu yazıcıyla 13 farklı yedek parça da ürettiğini belirten Hava Kuvvetleri, eğer seri üretime başlanırsa, teknik bakım bütçelerinden her yıl 130 milyon Won (yaklaşık 113 bin dolar) tasarruf edebileceklerini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Güney Kore Hava Kuvvetleri, 3 boyutlu yazıcıyla uçak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER