Güreş Şampiyonası'nda Yakup Gör dünya üçüncüsü oldu


Dünya Güreş Şampiyonası'nın serbest stil müsabakalarına devam edilirken 70 kilo güreşçimiz Yakup Gör, Belarus rakibini yenerek bronz madalyanın sahibi oldu. Bu sıklette altın madalyayı ise Yakup Gör'ü çeyrek finalde yenen Rus güreşçi kazandı.

ABD'nin Las Vegas şehrinde devam eden Dünya Güreş Şampiyonası Serbest Stil müsabakalarında mindere çıkan 70 kilo güreşçimiz Yakup Gör, akşam seansında yapılan bronz mücadelesinde Belarus rakibi Azamat Nurykau'yu zorlu ve çekişmeli geçen maçta 9-8 yenerek dünya üçüncüsü oldu ve bronz madalyayı boynuna taktı.

Yapılan güreşler sonunda bu sıklette altın madalyayı ise çeyrek finalde Yakup Gör'ü yenen Rus güreşçi Magomedrasul Muhtarovitch Gazimagomedov, İranlı güreşçiyi yenerek aldı.

GÖR, BRONZ MADALYAYA NASIL ULAŞTI

ABD'nin Las Vegas şehrinde devam eden Dünya Güreş Şampiyonası Serbest Stil müsabakalarında mindere çıkan 70 kilo güreşçimiz Yakup Gör, sabah seansında ilk turda Romen Nicolae Cojocaru ile karşılaştı. Sürekli oyun arayan Yakup Gör, rakibinin pasif güreşmesi sebebiyle ihtar puanıyla ilk devreyi 1-0 önde kapatığı müsabakada minderden 6-0 galip ayrılarak 2. tura çıktı.

Yakup Gör, ikinci turda ise Alman rakibi Andreas Triantafyllidis'i 6-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Alman rakibi karşısında baştan sona üstün bir güreş çıkaran Yakup Gör, çeyrek finalde ise Rus güreşçi Magomedrasul Muhtarovitch Gazimagomedov'la yarı finale çıkabilmek için verdiği mücadeleyi 9-1 kaybetti.

Yakup Gör, Rus güreşçi Magomedrasul Muhtarovitch Gazimagomedov'un finale çıkmasının ardından yakaladığı bronz madalya şansını ise iyi değerlendirdi. Gör çıktığı repechage maçında Kazak güreşçi Nurlan Bekzhanov karşısında 2-0 yenik duruma düşmesine rağmen ilk devreyi 2-2, maçı ise 15-4 kazanarak bronz madalya maçına çıkma hakkını elde etti.

Yakup Gör, akşam seansında çıktığı bronz madalya maçında da Belarus rakibi Azamat Nurykau'yu 9-8 yenerek dünya üçüncüsü oldu ve bronz madalyayı boynuna taktı.

Bu arada 70 kilo güreşçimiz Yakup Gör'ün bronz madalya kazandığı bu sıklette madalya dağılımı ise şöyle oldu:
Altın madalya: Magomedrasul Muhtarovitch Gazimagomedov (Rusya)
Gümüş madalya: Hassan Aliazam Yazdanicharati (İran)
Bronz madalya: James Malcolm Green (ABD), Yakup Gör (Türkiye)
CİHAN
<< Önceki Haber Güreş Şampiyonası'nda Yakup Gör dünya üçüncüsü oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER