Güreşçi Seyfullah Karadeniz Avrupa Şampiyonası'nda zirveye çıktı


Milli güreşçi Seyf, Gürcistan'da geçtiğimiz hafta sonunda düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak birincilik kürsüsüne çıktı.

İşitme engelli sporcu Seyfullah Karadeniz 85 kiloda verdiği mücadelenin yarı final mücadelesinde daha önce olimpiyat müsabakasında yenildiği Rus rakibinden rövanşı alarak finale çıkarken, altın madalya mücadelesinde ise Ermeni rakibini teknik üstünlükle yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Seyfullah Karadeniz, abisi aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Bu şampiyonluğu ilk önce kahraman şehitlerimize armağan ediyorum. Rabbim bana da şampiyonluğu nasip etti. Beni seven ve bana dua eden herkese teşekkür ederim." dedi.

Abisi ve ayrıca antrenörü olan milli güreşçi Seyfettin Karadeniz de yaptığı açıklamada, "Kardeşimin bu şampiyonluğu bütün ailemizi sevince boğdu. Şampiyonaya gitmeden önce programlı bir şekilde çalıştık. Allah'ıma şükürler olsun ki, bu yıl bana Kırkpınar'da şampiyon olan öğrencim Emre Can Demirel'den sonra kardeşim ve öğrencim olan Seyfullah Karadeniz'in şampiyonluğunu da gösterdi. Çok gururluyum ve mutluyum. Çizgimizi ve duruşumuzu bozmadan yolumuza daha iyi çalışarak devam edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda da şampiyon güreşçilerin çıkacağından çok ümitliyim. Kardeşimin şampiyonluğu ülkemize ve Çankırı'mıza herkese hayırlı olsun." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Güreşçi Seyfullah Karadeniz Avrupa Şampiyonası'nda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER