'Haber Nöbeti' yarın başlıyor


İstanbulda çeşitli gazetelerde görev yapan basın mensupları çatışmaların olduğu ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı bölgelerde zor koşullar altında görev yapan meslektaşlarına dayanışma amacıyla Diyarbakır'a gidiyor.

Diyarbakır'da yaşanan çatışmalar dolayısıyla görevlerini oldukça zor şartlar altında yapan gazetecilere destek amacıyla Haber Nöbeti Koordinasyon Grubu kuruldu. Sokağa çıkma yasağının olduğu yere meslektaşlarına destek için giden grubun, @haber nöbeti sosyal medya hesabında, Gerçeğe ve mesleğimize sadece dayanışmayla sahip çıkabiliriz. Canı pahasına haber yapan meslektaşlarımızla dayanışmaya gidiyoruz" açıklaması yapıldı.

Dayanışma için giden ilk grubun içinde, Ayşe Yıldırım (Cumhuriyet), Celal Başlangıç (Haberdar), Ceren Sözeri (Evrensel), Ergun Babahan (Özgür Düşünce), Evrim Kurdoğlu (Bianet), Önder Öner (Etha), Said Sefa (Haberdar), Tunca Öğreten (Diken) yer alıyor. Grup çarşamba sabahı Diyarbakır'da olacak. Bölgede görev yapan meslektaşlarıyla dayanışırken, yaptıkları haberleri de kendi kurumlarının yanı sıra, https://habernobetim.wordpress.com'da paylaşacak. Haber Nöbeti Koordinasyon Grubu birer hafta arayla yeni gazeteci gruplarını haber nöbeti için bölgeye göndermeyi planlıyor. Haberdar sitesine yer alan habere göre ilk grupta yer alan gazetecilerden Ergun Babahan, Türkiye'nin batısındaki sıkıntıları herkesin bildiğini ancak Kürt gazetecilerin sorunlarının çok fazla kişi tarafından bilinmediğini kayderek, "Bu nedenle de bu gazetecilerin yanında olmalıyız. Gazeteci arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarını hissettirmeliyiz. Yaptıkları iş çok kıymetli ve değerli. Kürt gazeteciler özellikle kutsal bir iş yapıyor. Hem onların yaşadıkları sıkıntıları hem de bölgede yaşananları duyurmak için oraya gideceğim" dedi. Haberdar Genel Yayın Yönetmeni Said Sefa ise, "Şu an bölgede yaşanan gerçekleri anlatan gazeteciler çok kutsal bir iş yapıyor. Devletin tüm baskısına rağmen oradalar ve görevlerini yapıyorlar. Bize düşen de onlarla dayanışmaktır. Hem onların yaşadıkları baskıları hem de bölgenin gerçeğini kamuoyuna duyurmak için bu haber nöbetinde yer alacağım. Meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağız" diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber 'Haber Nöbeti' yarın başlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER